Horoscoop Anita Roddick – the Body Shop

Ik heb net het nieuws gehoord dat Anita Roddick – oprichtster van “the Body Shop” gisteren overleden is. In de jaren tachtig was the Body Shop hip. We konden niet genoeg van haar producten krijgen, van koelende komkommer ooggel, tot hazelnoten body-scrub, the Body Shop wist het te verkopen. En dat alles op een diervriendelijke manier geproduceerd!! De horoscoop van Anita Roddick: 23 oktober 1942, Littlehampton, UK – tijd onbekend – 12:00 genomen).

Deze horoscoop – al is de tijd onbekend – lijkt helemaal geknipt voor deze vrouw. Als er een teken is die te maken heeft met schoonheid en vooral de schoonheidsideaal, dan is dat het teken Weegschaal. Als je naar Anita Roddick’s horoscoop kijkt – dan zie je een grote rode driehoek – die astrologen een t-vierkant noemen – tussen de planeten Zon/Venus en Mars in Weegschaal, die in oppositie staat met de Maan in Ram, en dit alles vierkant een prachtige Jupiter in Kreeft.

Geboren tijdens de 2e wereld oorlog, Roddick was een jonge vrouw in de jaren zestig en behoort zeker tot de rebelse generatie die bestemd was de weg vrij te maken voor volgende generaties. Door de jeugd van toen mogen wij NU een meer individualistisch leven leiden. Trends in het collectief zien we weerspiegeld in de bewegingen van de buiten planeten. In Anita Roddick’s horoscoop is Neptunus net in Weegschaal en Uranus net in Tweeling. Deze twee planeten staan ook in harmonieuze verbinding met elkaar. Ze is een baanbreker en dat haar rol met schoonheid te maken heeft, is benadrukt door de sterke Weegschaal bezetting in haar horoscoop.

Roddick – was ook een reiziger. Maan in Ram. Ze durfde wel wat – net als alle Rammen trouwens. Heren let op: Dit zijn geen haak of brei types. Zo Roddick maakt een wereld reis en pikt allerlei ideeen op. Deze worden prompt vergeten en ze doet alles en nog wat – inclusief twee kinderen op de wereld zetten – voordat ze op het idee komt om een etnisch bedrijf te beginnen. Ineens komt haar reis ervaring haar goed van pas. Dit wordt haar inspiratie.

Roddick’s keuken bedrijf met een opstart kapitaal van 4,000 pounds -groeide uit tot een imperium – maar bleef ze wel trouw aan haar idealen?

Weegschaal is een hoofd-teken en wil daarom soms wel spel breker spelen. Weegschaal kan pittig zijn – vooral als er een nieuwe weg ingeslagen moet worden. Magaret Thatcher was ook een Weegschaal ! Sommige mensen namen het Roddick kwalijk toen ze in 2006 de Body Shop aan L’Oreal verkocht. Ze vergeten dat het haar baby was, haar bedrijf – dus waarom niet? Dit is de kracht van de hoofdtekens en van de t-square. Ze durven wat en kritiek van anderen zullen hun niet weerhouden datgene te doen wat ze willen doen.

Hoe dan ook – bleef Roddick zich voor goede doelen inzetten. Dominant in de chart is natuurlijk, Jupiter in Kreeft. Een vrouwelijke teken. Roddick was het voorbeeld voor jonge vrouwelijke entrepreneurs. In Roddick’s persoon kwam begrip van het schone en geestdrift voor het schone bij elkaar. Ze zette zich in voor een ander schoonheidsideaal. Ik ben wel een beetje trots op d’r.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, mensen, vrouwen en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *