Horoscoop:O.J. Simpson

O.J. Simpson (9 juli 1947, 08.08, San Francisco) – one-time voetbal held, geslaagde film acteur, auteur (van het boek IF I DID IT, waarin Simpson beschrijft hoe hij eventueel zijn vrouw en haar minnaar vermoord zou kunnen hebben!!), (vrijgesproken) moordenaar, wordt nu opnieuw aangeklaagd – deze keer voor diefstal van sport memorabilia. Oh Jee, O. J.

Wat zegt de horoscoop over O.J. Simpson? Om te beginnen, de meest voorkomende aspekten die met een geweldadig karakter in verband worden gebracht ontbreken in de horoscoop. Bij O.J. Simpson moet je dus dieper in het stof dalen. Mijn oog valt onmiddellijk op de Saturnus/Pluto conjunctie. Deze conjunctie geeft enorme kracht over de materie, het heeft iets magisch en hier in 12, ook iets donkers. O.J. Simpson is powerful. Klaar. Maar dit aspekt moet goed gehanteerd worden en in 12 opereert het hoogstwaarschijnlijk onbewust of onderdrukt. Pluto in 12 kan een sterke minderwaardigheidsgevoel geven maar met Saturnus in het spel – is er ook een behoorlijke ego aanwezig gekoppeld met sterk behoefte om zijn recht te halen (Jupiter driehoek Zon). De Zon – die mooi in driehoek met Jupiter staat maakt goedlachs maar er zijn dictatorial tendenzen aanwezig. De Maan in Vissen – laat een nogal emotioneel karakter zien – en de vierkant met Uranus maakt behoorlijk kwetsbaar. Hij wil zich verbinden maar is heel bang om in de steek gelaten te worden. Maan in het 8e huis.

Kijk nu naar Mercurius. Mercurius staat in Kreeft in 12 en staat in een graad gebied dat door Dennis Elwell in verband wordt gebracht met geweld. In een onderzoek die Elwell deed naar moordenaars kwam de graden 22-24 Kreeft/Steenbok vaak naar voren. Saturnus stond in dit gebied –  bijvoorbeeld – bij de Beslan school seige. Paradoxaal genoeg komen deze graden ook heel vaak voor in de horoscopen van filosofen.

Zoals je zou verwachten is Mercurius nu behoorlijk actief. Vooral progessief. Hij staat namelijk vierkant met radix Uranus en in oppositie met de radix Maan. Ondoordachte handelingen. Mercuriu – het boek. Mercurius – de memorabilia. Ook in de progressieve converse horoscoop (die de reis van de ziel omschrijft) staat Mercurius dik in het spel. De vierkant die Mercurius in deze horoscoop met radix Pluto maakt – doet me denken aan een ontmaskering. Met transit Uranus nu in bijna exacte driehoek verbinding met radix Zon en Jupiter – hebben we te maken met de midpunt combinatie Ur=Zon=Jup. Het lot neemt een nieuwe wending. Oh jeee… Oh Jay.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *