Horoscoop: Jan Gieles overleden

Vandaag stierf een van de meest bekende Nederlandse astrologen (was de astroloog van Prins Bernhard) de heer Jan Gieles (horoscoop gegevens:2 juni 1918, 21.09 Halsteren). Gieles moet een zeer boeiend karakter zijn geweest. Hij is – heb ik begrepen – in de 2e wereld oorlog ter dood veroordeeld, maar aan de dode dans ontsnapt. Na de oorlog ging Jan Gieles naar de VS waar hij vijf jaar lang illegaal woonde en allerlei avonturen beleefde. Terug in Nederland richte Gieles zich volledig op de astrologie. Hij is dan de oprichter van het astrologische vakblad Sagittarius op – dat nog in druk was toen ik in Nederland arriveerde. Jan Gieles was voor zover ik het weet vooral bekend vals politieke of mundane astroloog.

Een aantal jaren geleden heb ik de heer Gieles een brief gestuurd met de vraag of ik hem kon komen interviewen. Daar heb ik nooit antwoord op gekregen. Jammer.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *