Astrologie: Interview met Mellie Uyldert

In 1997 – nu tien jaar geleden – schreef ik de toen 91 jaar oud Mellie Uyldert een brief. Haar adres had ik uit een oud Karsvlam (haar tijdschrift) gevonden en dacht – wie weet, misschien woont ze nog steeds op hetzelfde adres. Een paar weken later kreeg ik een brief – duidelijk op een oudewetse typemachine getikt – van Mw. Uyldert. Ze vroeg of ik haar kon bellen om een afspraak te maken. Wie is Mellie Uyldert?

Mellie Uyldert was de meest bekende astrologe in Nederland. Maar niet alleen astrologe, haar boeken over kruiden, kinderliedjes, kristallen en stenen maakte haar heel bekend. Mellie Uyldert was DE expert dus op alles was we nu “new age” noemen. Ik had zelf een aantal boeken van haar en wilde haar heel graag ontmoeten. Mijn oorspronkelijk idee was om een artikel in een engelstalig tijdschrijft te publiceren. Maar toen kreeg ik ik een ander verhaal over Mw. Uyldert te horen. Er waren namelijk geruchten dat ze met de Duitsers samengewerkt had tijdens de bezetting van Nederland en dat ze ractistische ideeen op na hield. Ik was van plan haar tijdens de interview hierover aan de tand te voelen, maar kon het niet over mijn hart krijgen om dit te doen. Waarom zou ik?

Het interview belandde in een bureau la. Vier a vijf jaar later sprak ik met de astrologe Joyce Hoen hierover en liet haar het interview lezen. Zodoende kwam het uiteindelijk op haar website te staan. Maar nu… tien jaar na dato ga ik zelf het interview deze week zelf op mijn blog zetten. Mw. Uyldert leeft nog – niet meer zelfstandig – maar goh dat mens is nu bijna 101 jaar oud. Toen ik haar ontmoette was ze nog springlevend. Ongeloofelijk.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie: Interview met Mellie Uyldert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *