Astrologie: Mellie Uyldert

Hier volgt het tweede deel van mijn interview met de Nederlandse oud astrologe/kruidenvrouw Mellie Uyldert.

Vr. Wanneer was dat, Mw. Uyldert, dat u begon les te geven?

Ant. Ik begon in 1928 les te geven, en toen wist ik officieel nog niets, maar het zat wel ongeweten al in mij. Daarna begon het eruit te komen. Toen vroegen ze mij om er een avond over te spreken, en ik dacht, ja, ik weet iets meer dan zij. En dat was heerlijk , voor mezelf ook, want dat waren openbaringen, hoorde ik mezelf dan dingen zeggen die ik zo blij was te weten te komen. Dat heb ik eigenlijk altijd gehouden. Ik spreek heel graag, dan gaat het vanzelf en dan zijn wij samen het publiek in een wisselwerking, het stroomt, en ik kom zelf een heleboel te weten. En ik fris ervan op, want er moet wat ruimte komen en kan dan wat volgt ook naar voren, en zo ben ik spreekster en schrijfster geworden. Het moest eruit. Ik vind het heerlijk. Ik doe het heel graag, en dus ben ik heel veel gevraagd om cursussen te geven, en een tijd lang was dat geweldig. Toen begon ik bij het publiek eigenlijk iets te beantwoorden dat net boven gekomen was. Dat waren toen cursussen van honderd, twee honderd mensen in de grote plaatsen. Ik kon de achtersten in de zaal niet eens zien, en het ging maar door, ik moest het doen

Vr. Want u bent natuurlijk, niet alleen met de astrologie bezig. U heeft ook heel veel over kruiden en edelstenen geschreven, dus over allerlei Occulte dingen eigenlijk, waar u heel veel kennis van hebt

Ant. Het was blijkbaar mijn taak om de mensen terug te brengen in een goede verhouding tot de natuur. Ik had zelf altijd heel veel van de natuur gehouden; eerst denk je dat iedereen zo is, maar ja een heleboel letten daar niet op en dan wilde ik ze zo graag vertellen hoe goed het in elkaar zit, hoe mooi het allemaal geschapen is en dat ze erop vertrouwen kunnen dat alles zichzelf helpt als ze maar niet eigenwijs zijn. En daar is nog een heleboel over te zeggen.

Vr. U bent zelf een Tweeling Mw. Uyldert

Ant. Ja. Van 31 mei

Vr. Dus dat zegt iets over uw veelzijdigheid. Omdat u zoveel interesses hebt, niet alleen de astrologie, terwijl ik denk dat dat je grootste liefde is

Ant. Ja. En tenslotte komt in de astrologie alles bij elkaar. Eigenlijk is er maar één wetenschap, want in astrologie is alles opgenomen. En dat is wat zo ontzaglijk inspireert en bevredigt dat je eindelijk door almaar verder te graven en te kijken, je ziet hoe alles geschapen is en bedoeld is. Het is bijvoorbeeld helemaal niet nodig om op één punt, bijvoorbeeld alleen de plantenkunde met aandacht te bestuderen want juist als je in de Breedte met een heleboel van de natuur kennis maakt dan zie je de lijnen lopen. Dan zie je hoe het allemaal samen een groot mozaïek is, dat alles bij alles past, allemaal goede vrienden onder elkaar, alleen de mens is op een goed moment daar buiten gaan staan, en heeft gezegd “ik zal dat wel regelen”.

De oude volken, vooral de oude Grieken voelden dat allemaal zelf. Die hoefde je niet zoveel te leren want dat zat er al in. Die hebben veel kennis gehad van de sterren. Het waren de Goden, die op Olympus woonden en ze hadden een heleboel verhalen over en die kun je dan symbolisch opvatten. Maar de Goden waren werkelijk bestaande wezens en die waren de geesten of de zielen of hoe je het noemen wil van de planeet -lichamen, en die hebben werkelijk een macht over ons mensen. Ze spelen met ons en laten ons plannen uitvoeren die ze bedacht hebben. En dan zeggen wij een mens heeft een vrije wil, maar dat gaat maar een klein eindje. We worden namelijk bewust van wat ze voor ons uitgedacht hebben, en zo ver gaat de eigen vrije wil: dat we in ons bewustzijn kennis daarvan hebben

En dat wordt in je gelegd en dan moet het er weer uit, en het moet circuleren, dat heb ik gemerkt. Maar bij een heleboel mensen zit het dicht, vast, en ik doe erg mijn best om hen te doen ontwaken, dan hebben ze pas hun levensdoel, dan weten ze het. Je moet niet altijd luisteren naar mensen die je wat leren willen en die overbrengen wat hun ouders en hun leraren hun geleerd hebben, want dan blijft het maar hetzelfde verhaal. Nee er verandert juist zoveel.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *