Horoscoop:Jan Wolkers

Dit is de horoscoop van Jan Wolkers, geboren 26 october 1925, om 07.46 ter Oegstgeest. Turks Fruit was een van de eerste nederlandstalige movies die ik ooit gezien heb, maar mijn affectie voor Jan Wolkers heeft alles met de kinderserie “In de achtertuin van Jan Wolkers“.te maken. Dit was een prachtig programma. Wolker’s belangstelling en eerbied voor de natuur raakte me diep. We delen ook dezelfde ascendant graad. Ik kan mij een aflevering herinneren waarin hij een stijve dode vogel -ik geloof een spreeuw – zo vast hield dat het op een balletdanseres leek. Hij liet de vogel dansen. Zowel ik als mijn zoon waren helemaal gek op dat programma. Hella Haasse vatte Wolkers werk met drie woorden samen “begeerte naar zuiverheid”. Dat zien we ook in zijn horoscoop terug. Wolkers wat een ras echte Schorpioen met de Zon, Asc., Mercurius en Saturnus in dat teken. Voor Wolkers was de dood “een mooie oplossing” en seksualiteit en ziekte hoorden gewoon bij het leven.

Zijn diepgang zien we in de Mercurius/Saturnus conjunctie in het eerste huis. De Schorpioen blik die tot je ziel doordringt. Ik vind het zo mooi dat hij een zachte dood gegund werd. Mooier kan niet.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *