Horoscoop Amsterdam Schorpioen Ziel

De afgelopen weken is Amsterdam heel vaak op een negatieve manier in het nieuws geweest – en dat doet zeer – want Amsterdam is een prachtige stad en een fijne en veilige plaats om te wonen. Wederom krijgt een groep jongeren die negatief gedrag toont veel aandacht. Wederom gaat alle energie en middelen naar het negatieve toe. Ik wou dat iemand mijn Marokkaanse krantenbezorger nou eens een keer in de schijnwerpers zou willen zetten. Waarom krijgt het negatieve altijd de aandacht? Een blik op de horoscoop van Amsterdam (data Selma Schepel)

Wat moeten we maken van die onrust in Slotervaart? In vergelijking met de “echte” rellen van de 17, 18 en de 20 eeuw stelt wat er nu in oud west gebeurt – eigenlijk niet zoveel voor. Als we terug kijken in de geschiedenis zien we dat Amsterdam altijd een stad met een grote tweedeling tussen rijk en arm is geweest. Het is eigenlijk gezien de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen – zekers sinds de moord op Theo van Gogh – erg rustig hier gebleven. Rellen zoals vorig jaar in Frankrijk zijn in ieder geval uit gebleven.. Althoewel de berichtgeving de afgelopen weken zou je bijna doen denken dan men ze graag zou willen uitlokken!

Maar de horoscoop van Amsterdam… Om een goed beeld te hebben van wat er nu gaande is, moet je niet alleen naar de transits kijken (d.w.z. kijken naar wat de huidige positie van planeten in de geboorte horoscoop uitspoken). Het is m.i. belangrijker om naar de secundaire progressies te kijken. Dit is het systeem van een dag voor een jaar. Als je wilt weten hoe je 17e jaar eruit ziet dan moet je de stand van de planeten 17 dagen na je verjaardag nemen en zien wat voor aspekten er tussen die planeten en je geboorten horoscoop gemaakt worden. Er zit een groot verschil tussen deze twee methodes van vooruit of naar het NU kijken. Transits laten de uiterlijke ontwikkelingen zien, de secundaire progressies de innerlijk. Progressies geven de persoonlijke-ziels-ontwikkelingen weer.

Amsterdam heeft net haar progressief solar-return gehad zodoende staat zij aan het begin van een nieuwe periode in haar ontwikkeling als stad. De laatste solar terugkeer was in 1640. In deze tijd begon Amsterdam handel te drijven met New Amsterdam & New Netherlands (m.a.w. the USA). Binnen no-time was de macht van Nederland/Amsterdam zo groot dat het tot een oorlog met de engelsen leidde.

Nu heeft Amsterdam haar progressief solar-terugkeer net achter de rug maar binnenkort (juni 2008)  krijgt ze ook haar progressieve nieuwe maan. Een nieuwe ronde, nieuwe kansen. De heerser van de nieuwe maan is Mars – nu nog steeds aan het begin van de teken vissen. Mars progressief maakte de overstap van Waterman naar Vissen kort na de moord op Pim Fortuyn.  “Nederland is Vol” , “Islam is achterlijk” riep hij. Wat heeft dat nu opgeleverd? Een heer Wilders?? In 2004 werd Theo van Gogh hier om de hoek vermoord. En NU?? Denk erom Mars in Vissen is nu heerser van de Schorpioen Zon van Amsterdam en niet Mars in Waterman. Mars in Vissen? Een van de negatieve uitwerkingen hiervan is free floating anxiety” d.w.z. een soort collectieve angst die alles overheerst. Waar komt die concrete dreiging vandaan? Overal en nergens natuurlijk. Aan de positieve kant kan Mars in Vissen zelf opoffering betekenen – maar niet in de horoscoop van een land. We moeten dus aan de allure en de aantrekkingskracht van de stad denken. Film, muziek, BN’ers – Mars – het actief scheppen van een romantisch beeld van de stad. Vissen = Water. Er wordt veel meer gebruik gemaakt van het water. De nieuwe generate drijvende woonhuizen zijn er al – op Ijburg. Mars in Vissen = doet mij ook aan de onderwereld denken. De maffia – Yakkes. Criminaliteit en de misstappen van politici (denk aan de Alcides affaire)  vormen een veel grotere dreiging voor de stad dan de jeugd in oud-west – die helemaal buiten de maatschappelijke boot dreigen te vallen. Die jongeren daar worden als bliksem afleider gebruikt.

Amsterdam – zeker de binnenstad – is enorm aan het veranderen. Alleen 1 op de 3 inwoners is een geboren Amsterdammer de rest zijn yuppies van buitenaf. De tweedeling tussen rijke Amsterdam en de rest is soms schrijnend. Het is een stad van uiterste (de Schorpioen ziel) en zal de komende 360 jaar waarschijnlijk ook zo blijven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *