Ik ben dik staat dat in mijn horoscoop?

Elk jaar sterven er in de UK 30.000 mensen ten gevolge van overgewicht. De kosten voor de “National Health” zijn enorm en dit is de reden dat de regering probeert de tij te keren door exta aandacht aan het probleem “overgewicht” te besteden – dan wel op de basis school.  Maar is overgewicht iets dat in de geboorte horoscoop aangegeven wordt? Naar mijn idee lijkt het alsof iedereen die met overgewicht kampt nu in dezelfde pot gestopt wordt.  Er zijn verschillende redenen waarom iemand te dik wordt, teveel eten is lang niet altijd de reden. Denk bijvoorbeeld aan medische condities, of aan bepaalde medicijnen. 

Eten valt onder het tweede huis van de horoscoop. Wat je tot je toe neemt. Mensen die van lekkere eten houden zijn ook vaak mensen met een hele sterke Jupiter, denk hier aan aspecten tussen Zon/Maan en Venus (vooral Venus!!). Maar hier heeft eten ook vaak met “genieten” te maken. Jupiter types zijn levensgenieters. Verder houden de tekens Weegschaal en Stier ook van de lekkere dingen des levens – beide tekens zijn natuurlijk door Venus beheerd (zoet, smakelijk en lekker veel).

Een moeilijk geplaatste Maan kan ook een aanduider zijn op overgewicht. Sommige mensen eten niet omdat ze het zo lekker vinden maar als compensatie voor gebrek aan emotionele contact. Dit zijn de zogenaamde “comfort eters”. Denk hier niet direkt aan Maan/Saturnus – want die kan behoorlijk streng zijn en zichzelf dingen onthouden. Denk eerder aan Maan/Venus, Maan/Jupiter.

Overgewicht is vooral een luxe probleem. Het heeft alles te maken met overvloed – met een teveel van. Waar zal dit aan liggen? We horen mensen heel vaak over de Watermantijdperk spreken. The Age of Aquarius verkoopt boekenkasten vol. Maar we zijn er nog niet. Ik denk dat we nog in het Vissentijdperk zitten. Welk planeet is de heerser van Vissen alweer? Oh ja. Jupiter!!!!  Vandaar dat we nu met onze neuzen op de feiten gedrukt worden dat onze aarde leeg gezogen wordt. Onze zoektocht naar meer, groter, beter heeft ons collectief tot een punt gebracht wat dichtbij extinctie ligt – zeker voor honderden insekten en dieren. Ja. Ja. Jupiter teveel Jupiter.

Als we de Watermantijdperk echt binnengaan – en ik heb wel een theorie daarover. Worden we collectief door Saturnus beheerd. Ja, Ja. Saturnus. De ouderdom. We worden ouder en wijzer. De wijze oude man komt eraan……God zij dank.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Ik ben dik staat dat in mijn horoscoop?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *