Horoscopen Tutankhamun

Het is een fascinerend gegeven dat de verplaatsing van de mummy van Koning Tutankhamun naar een glazenkist op dezelfde dag plaatsvond dat in 1922 Howard Carter  de stenen trappen van zijn tombe ontdekte. Zoals we straks zullen zien, de synastrie tussen de twee horoscopen is heel interessant.

De binnenwiel van deze horoscoop is de ontdekking van de ingang de buitenwiel de verplaatsing van de Koning. Zoals je kunt zien is niet alleen de Zon hier op dezelfde plaats maar ook Mercurius – Venus maakt een verbinding met de maansknoop en Mars staat boven op Pluto. Mercurius heeft de ademhaling te maken en het is nu de ademhaling en damp van alle bezoekers (eveneens Mercurius) die de mummy schade toebrengt. In de ontdekkings horoscoop is het heel toepasselijk dat Pluto (die koning van de onderwereld is, en heerser van de rijk der doden) in driehoek staat met de Zon (traditionele heerser van de koning) en met Uranus – die hier niet alleen de grote verrassing weergeeft. De ontdekking van de tombe van Tutankhamon was een grote verrassing – Egyptologists gingen ervan uit dat de tombs van alle faroahs gevonden waren. Maar hier hebben we met twee transpersoonlijke planeten te maken, Uranus/Pluto. De ontdekking van de tombe van Tutankhamun drukte een enorme stempel op de style van architectuur, kunst en mode van de jaren 20. Egypt was hot!!! Goed. Zon/conjunct Zon d.w.z. dat Koning Tutankhamun opnieuw in de schijnwerpers komt te staan. Schorpioen zegt iets over de staat van ontbinding van de mummy. Alleen het gezicht (Ram) en voeten (Vissen) mogen gezien worden. De Mars/Pluto verbinding is letterlijk dus werken met de dood. Terwijl je de Venus/knoop conjunctie zou puur op een te verwachten financiele meevaller kunnen duiden. Sinds de onrust in het Midden-Oosten gaan minder toeristen naar Egypte. Het idee dat je nu voor het eerst het gezicht van de jonge Koning zou kunnen zien zal ongetwijfeld meer bezoekers cq inkomen naar Egypte aantrekken.

Morgen ga ik de horoscoop van Tutankhamun behandelen. Nee niet zijn “echte” geboorte horoscoop maar de horoscoop voor het moment dat zijn tombe officieel geopend werd. Misschien mogen we zo vrij zijn om dit als Tutankhamun’s geboorte horoscoop te beschouwen, want op dat moment was het fenomeen Tutankhamun geboren.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *