Horoscoop:vloek van Tutankhamun’s tombe

Deze horoscoop is voor de officiele opening van Tutankhamun’s tombe. Hoe ging het precies? Op 4 november 1922 ontdekte Howard Carter de ingang naar de graf van Koning Tutankhamun waarna hij zijn geldschieter Lord Carnavon vanuit England naar Egypte liet overkomen. Op 27 en 28 november 1922 gingen ze samen voor het eerst naar binnen en op 16 februari maakten ze Tutankhamun’s “burial chamber” open. Pas op dat moment wisten ze dat Tutankhamun nog in zijn tombe lag. Op 5 april – precies zeven weken later – overleed Lord Carnavon in een Cairo ziekenhuis. Op het moment van zijn overlijden 01.55 vielen alle lichten in Cairo uit – en in de UK op dezelfde tijd – overleed zijn geliefde hond. Zo is de vloek van de mummy’s tomb geboren. Wat zegt deze horoscoop hierover?

Koning Tutankhamun wordt beheerd door de heerser van het tiende huis, Venus in Steenbok die hier in het eerste huis valt. Dit geeft ons een mooi beeld van een door liefde behandelde lijk dat in zijn graf ligt (1e huis is vierde van de tiende). De schatten van de aarde – Venus is in oppositie met Pluto, God van de onderwereld, heerser over de rijkdom van de aarde. Beide planeten zijn in spanningsaspekt met Mars in Ram in vier. Ik krijg hier het beeld van opensnijden en dat is precies wat er met het lijk van Koning Tutankhamun gebeurd is. De mummy werd in stukken gehakt om al de goud en sieraden te verwijderen. Zijn hoofd werd afgehakt om zijn gouden masker af te krijgen. Dit is een prachtige horoscoop die zeker een uitgebreide behandeling verdient.  Maar de vloek van Tutankhamun daar zouden we het over hebben.

Een vloek – hekserij zou je kunnen zeggen – valt onder het 12e huis van de horoscoop. De bekende 17e eeuws engels astroloog William Lilly zegt het volgende over vloeken. Je bent behekst als heer 1 en heer 12 dezelfde zijn. Is dit in deze horoscoop het geval? Ja. Beide huizen zijn door Jupiter in Schorpioen beheerd. Dit betekent dat we niet hoeven te kijken voor contacten tussen heer 12 en heer 1. Kijk zegt Lilly naar heer 8 – in deze horoscoop is dat de Maan – om te zien of hij de ascendant lastig valt. Hier is dit niet het geval – de Maan is mooi in sextiel met de ascendant. En toch – het is nieuwe Maan. Nieuwe Maan betekent geen licht s’nachts – en hier is de Maan ook nog verbrand. Ze zit te dichtbij de Zon! EN Neptunus – planeet van mystiek en ook van hekserij – zit wel in 8 in vierkant met Jupiter!

Maar wat doen we? Is er een vloek of niet ? Ik vind het raar dat Carnavon dood ging en Howard Carter niet. Vanzelfsprekend werd Carter beroemd. Hij overleed in Londen op 2 maart 1939 terwijl de geldschieter Carnavon overleed. Ik ben er nog niet uit…….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *