Astrologie: Sabian Symbolen

 

De eerste keer dat ik in aanmerking kwam met de Sabian Symbolen was in 1982. Ik ging voor een astrologie consult bij een Zuid Amerikaanse astrologe ergens op de Wallen in Amsterdam. Ik ben haar naam vergeten maar ze was zelf een Leeuw met een enorme bos blonde krullen!! Op de horoscoop – die ik nog altijd heb bewaard schreef ze het beeld dat hoorde bij mijn Mars in Ram: fecundity: a pregnant woman in a light summer dress. Mooi. Zo wat zijn de Sabian Symbolen?

De symbolen zijn de vruchten van de samenwerking tussen de Amerikaanse astroloog Marc Edmund Jones en de medium Elsie Wheeler. Wheeler was een aan een rolstoel gekluisterde invalide die ook haar handen niet meer kon gebruiken. Jones reed met Wheeler naar een parking lot ergens in Los Angeles, California. Hij nam 360 blanco kaarten mee – een voor elke graad van de dierenriem. Op elke kaart schreef hij – in potlood – een van de 360 graden van dierenriem. De kaarten waren goed door elkaar geschud. Jones nam – at random – een kaart uit de stapel – en vroeg aan Wheeler of zij het beeld dat bij haar omkwam wilde omschrijven. Ze wist niet om welke graad het ging. Jones maakte notities op de kaart en legde ze opzij. Ze hadden twee sessies nodig om alle 360 graden uit te werken. Ze waren door een student uitgetypt en kwamen in een la terecht waar ze een aantal jaren gelegen hebben. Maar ze mochten niet vergeten worden….. In de jaren vijftig begon een aantal van Jones’ studenten  ermee te experimenteren. De resultaten waren verbluffend. Hoezo verbluffend?

Wat de Sabian Symbolen laten zien – in woord en beeld – is een diepere liggend betekenis van de graad van de dierenriem waar je naar kijkt. Om mijn eigen Mars als voorbeeld te noemen. Ik heb Mars in Ram als apex van een t-vierkant. Het is de meest dominante planeet in mijn horoscoop: vruchtbaar, creatief, dynamisch. Die vrouw in het lichte zomer jurk – ben ik ook echt geweest. Mijn eerste kind was in augustus geboren – toen ik nog geen twintig jaar oud was. Het is een beeld dat mij goed doet – op zielsniveau. Het straalt kracht en energie uit van de goede soort. Zo kun je bij elke planeet in de horoscoop het desbetreffende beeld voor de geest halen. De Sabian Symbolen bieden een  poetische benadering van de horoscoop aan.  Je kan ook de Sabian Symbolen als orakel gebruiken dan wel op verschillende manieren. Soms doe ik gewoon het boek open en lees wat ik dan vind. Het werkt echt.

De komende weken ga ik wat vaker gebruik maken van de Sabian Symbolen – vandaar dat ik dit korte artikel over de achtergrond van de symbolen op mijn blog plaats. Indien je vragen hebt, schroom niet om mij te mailen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, astrologie voor beginners en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *