Astroloige: aflaat Zondenaars Lourdes

Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de zogenaamde Mariaverschijningen in Lourdes heeft Paus Benedictus beslist een volle aflaat te verlenen aan de pelgrims die het bedevaartsoord in de Pyreneeën gaan bezoeken. Dat heeft het Vaticaan vandaag bekendgemaakt.” Een aflaat is een kerkelijke kwijtschelding van straf voor begane zonden.

Jupiter is geloof, Pluto zijn de begane zonden. Hel is naar mijn idee, eveneens goed met Pluto te rijmen. De aflaat duurt een heel jaar en gaat in op 8 december, twee dagen voordat de conjunctie vol is. Mooi. Nog mooier vind ik is dat in de horoscoop voor de eerste verschijning van de Maagd voor Saint Bernadette op 11 februari 1858 – Jupiter eveneens conjunct stond met Pluto.

Bernadette zag Maria 18 keer in totaal- en voor het laatst op 16 juli. Op 20 mei van dat jaar, stond Jupiter conjunct met Zon en Uranus in Stier. Gedurende het hele gebeuren was Neptunus conjunct het Noorderlijk Maansknoop in Vissen. Hier is de horoscoop voor de eerste verschijning…. gezet voor 12.00 omdat de exacte tijd niet bekend is. De conjunctie was in 6 graden 7 minuten Stier. De Sabian Symbol die we dus moeten nemen is 7 graden Stier. Het beeld hiervoor is  “The Woman of Samaria at the Ancestral Well” – ” De vrouw van Samaria bij de Waterput van de Voorouders”. Mooi.

Ik ben zelf nooit in Lourdes geweest. Misschien moet ik er toch naar toe …hmmmmm

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *