Horoscoop December Moorden Suriname

Op 8 december 1982 heeft de Surinaamse militaire regering vijftien vooraanstaande intellectuelen en politieke tegenstanders vermoord. Het afgelopen weekend vond de herdenking van de slachtoffers plaat – alleen dit jaar – was de sfeer anders. Nu dat het proces tegen de daders begonnen is (30 nov. 2007) voelen de nabestanden voor het eerst vrij om over hun gevoelens te praten vandaar dat er zoveel familie dit jaar ook de reis naar Suriname maakten. Wat is er hier aan de hand?

Al is de exacte tijdstip van de moord niet bekend het is opvallend dat Venus/Mercurius en Neptunus allemaal conjunct staan in Boogschutter – het teken van vrijheid, de wet en politieke overtuiging – in de december moorden horoscoop. Neptunus is het slachtoffer-schap maar ook het idealisme die mensen inspireren hun droom in de wereld neer te zetten. Mars in Steenbok zou de militairen/ de moordenaars kunnen zijn. Steenbok kan koud zijn, autoritair en in staat orders van hoger op te volgen zonder vragen te stellen. Vreed is de vierkant van Pluto. Dit is grof geweld. Brutaliteit. Er is geen genade hier!

Maar de reden dat ik naar deze horoscoop wilde kijken is omdat ik voelde heel duidelijk aan dat de transit van Jupiter in Boogschutter (rechtvaardigheid) en Pluto eveneens in Boogschutter (de catharsis) een rol moesten spelen in de oorspronkelijke horoscoop. En dat is het geval ook. Jupiter en Pluto vallen op de Venus/Mercurius/Neptunus conjunctie. Zo even wat citaten uit Het Parool: “De rouwverwerking kan nu eindelijk beginnen”. “Mensen hebben 25 jaar hierop verwacht! ” Voor het eerst mochten nabestaanden ook tijdend de dient zelf aan het woord komen (jupiter conjunct Mercurius).

Iedereen is het met elkaar eens. “Dit is pijnlijk maar het is belangrijk dat het gebeurt want dit proces is het begin van wat Suriname nodig heeft”. Mooi Zo.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *