Occultation Mars

Vorige week heb ik een klein artikel geschreven over de Mars occultation en ik beloofde hierop terug te komen. Vanochtend werd ik belachelijk vroeg wakker: 04.45 en begon gelijk over die occulation te denken. Zo om vijf uur was ik al bezig met informatie opzoeken en horoscopen nakijken. Dus wat zullen we met deze occultation doen?

Ik wilde eerst kijken naar een aantal grote mundane gebeurtenissen. Vonden er occultations plaats? Mijn eerste keuze was de Tsunami van december 2004. Dit is ongetwijfeld de grootste natuurramp die WIJ ooit zullen meemaken. Er waren geen occulations de weken daarvoor.

Toen heb ik naar artikelen van Astrid Fallon gezocht, want zij is DE persoon die veel met occultations doet, en kwam dit artikel tegen (in het engels trouwens). Er waren dus twee occultations aan wederzijde van de Twin Towers aanval. Op 10 sept. Saturnus (14 Tweeling 44) op de Desc. van de VS (d.w.z. het huis van openlijke vijanden) en Jupiter op 12 sept in 11 graden 44 Kreeft (in oppositie dus met de VS Zon). Dit vind ik heel erg interessant. Het lijkt dus alsof de graad waarin de occultation plaatsvindt belangrijk is. De occultation moet zowieso planeten raken in de radix om een merkbare effect te hebben.

Deze Mars occultation is in 2 graden 54 Kreeft. Dit raakt dus ook de VS horoscoop. Het is nml. in oppositie met de VS Venus, die heerser is van de VS 10e huis (the president?). Het is ook in oppositie met Venus in de horoscoop van Israel. Hier is Venus heerser van het 4e huis = the homeland, territorial zaken. Kijkend naar de 9/11 gebeuren lijkt het alsof de occulted (d.w.z. van het gezicht verborgen) planeet juist sterker naar voren gehaald wordt.

In het kort: Occultations hebben een betekenis. Ze zijn een onderdeel van het totale astrologische beeld. Het is onze taak om ze observeren en uiteindelijk ze op hun ware waarde te schatten. En dat doen we ook…. Dit is astrologie die we ook letterlijk kunnen observeren. We hebben in Noord Europa en in de VS deze occultation kunnen zien.

Ik weet niet of de plaatsing qua teken uberhaput een rol speelt – duidelijk is dat de graad waarin de conjunctie plaatsvindt relevant is. Heeft iemand anders hier wat aan toe te voegen?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *