Horoscoop Barack Obama

Wat een spannende Amerikaanse verkiezingen staat ons te wachten. Ik wist het – was het alleen maar omdat voor het eerst sinds 1928 de incumbants (d.w.z. de vice-presidenten) niet meedoen. Het veld ligt helemaal open. Voor het eerste in de geschiedenis dingen ook een zwarte man – de Leonine – Barack Obama en een vrouw – Hilary Clinton naar de presidency !! Maar – he – laat ons de Repulikeinen niet helemaal vergeten. Ze schotelen ons o.a. een heerlijke religieuze banket voor met een predikant, een Mormon, een voormalige “mayor” en een oorlogsveteraan. Maar tot nu toe – de grote verassing van deze verkiezing – is natuurlijk Barack Obama. Dit is de horoscoop van Barack Obama (4 augustus 1961, 19.24 Honolulu, Hawaii).

barak

 

Als je Barack Obama ziet – dan voel je de kracht van de Zon in Leeuw. Hij is charmant, straalt levenslust en energie uit, durft op het podium te staan en zoals vuur op zijn best – trekt hij anderen naar hem toe. Vuur is een zeer aantrekkelijk element. Het is warm, enthusiast, aanstekelijk en toekomst gericht. Dit alles voel je bij Barack Obama gewoon. Ineens hebben veel mensen voor het eerst, interesse in de politiek. Barack Obama heeft een super sterke horoscoop – met Saturnus in Steenbok – ernst, doorzettingsvermogen, inzicht in struktuur en maatschappelijke aangelegenheden. Daarnaast heeft hij Venus in Kreeft – belangrijk – omdat de VS, Venus, Jupiter de Zon en Mercurius in Kreeft heeft. Er is dus een goede synastrie tussen land en leider en neem het van mij aan – zonder synastrie tussen en land en leider krijg je die baan nooit. Maar de Venus van Barack Obama is interessant voor een andere reden. Venus is heerser van het belangrijke tiende huis van de US horoscoop – dit zegt iets over de heersende macht en over de soort kwaliteiten die men moet terug zien in een VS leider. Vaderlandsliefde staat daar boven aan de lijst. Daarnaast heeft de VS Saturnus in Weegschaal in het tiende huis. Zoals we net gezien hebben voldoet Barack aan deze eis, hij heeft een super sterkt Saturnus in Steenbok, in zijn eigen teken dus. Voor de duidelijkheid, hier is de horoscoop van de VS met aan de buitenwiel de horoscoop van Osama Barack.

Leuk niet waar. De Venus van Barack Obama staat paal boven op de Venus van de Verenigde Staten.

Barack Obama is een idealist. Hij heeft de Zon in vierkant met Neptunus. Zon/Neptunus heeft ook te maken met “celebrity” met ster-status, met in de voetlichten willen staan. Barack zou dus een geweldige acteur kunnen zijn. Mensen met Zon/Neptunus verbinding hebben vaak een droom, een beeld van hoe de dingen horen te zijn, wat dit laatste betreft doet hij mij enorm aan Martin Luther King denken. Aan de negatieve kant, heeft dit aspekt ook met slachtofferschap te maken. Een paar dagen lang heb ik me zorgen maakt over Barack Obama. Soms heeft het collectief behoefte aan een slachtoffer en een paar dagen lang zat ik hieraan te denken. “Hoe goed is de beveiliging van Barack Obama” vroeg ik me af? Hij lijkt mij wel iemand die sommigen graag uit de weg wil hebben. Mijn zorgen waren ook gevoed omdat de volgende occultation of Mars op 20 januari zijn radix Mars in Maagd raakt – dit vond ik uiterst riskant voor hem – tot dat ik er ook andere betekenissen begon te bedenken. Wat zou dit nog meer kunnen betekenen?

 

Zie ook de volgende artikelen: McCain en Obama, en deze voor de exacte geboorte tijd. Verder vanaf september 2008 – de eigen rubriek: astroblogging4obama

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie, Predictions en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop Barack Obama

 1. Cem zegt:

  Ik hoop zelf dat Obama wint, maar zie het toch een beetje somber voor hem in, los van horoscopen en astrologie. Ik kan me moeilijk voorstellen dat hij als democraat en zwarte man gaat winnen. We zullen zien.

 2. liz zegt:

  Hi Cem. De VS is een jong land en vol verassingen. Er is alleen maar een land in het westerse wereld waar zoiets denkbaar is: de VS. Pluto in Steenbok – change. De synastrie tussen Obama’s horoscoop en de VS’ chart is sterker dan die van Hilary. Jammer dat van Obama en Hilary geen exacte geboort tijd bekend is. Er zijn 2 horoscopen voor Hilary die kwa tijd 14 uur met elkaar verschillen. Het blijft een beetje puzzelen.

 3. billy zegt:

  Is het geboorte-uur niet opgetekend of niet gekend voor het publiek?

  Wat betekend dit: wint Hillary of is er nog een andere kandidaat die het tegen hem zal opnemen op super tuesday?

  Zijn de Verenigde staten klaar voor een vrouwelijke president?

 4. Elizabeth zegt:

  Hi Billy, In Nederland wordt de tijd netjes genoteerd maar dat is niet overal in de wereld dezelfde. In de UK bijvoorbeeld ben je helemaal afhankelijk van het geheugen van de ouders. Lastig zeker voor mij als astrologe. Mijn moeder had vijf kinderen, hoe betrouwbaar zijn dan de herinneringen?? Maar goed. Ik weet niet hoe dat in de VS zit. Voor data van politici e.d. zijn astrologen afhankelijk van bronnen dichtbij of de politicus zelf. Dit gebeurt ook omdat beroemdeden heel vaak astrologen zelf raadplegen al hangen ze dat niet op de grote klok. Rondald en Nancy Reagan maakten heel veel gebruik van astrologie, er zijn zelfs boeken over hun relatie met astrologe Joan Quigley geschreven.

  Wat super tuesday betreft, nee er is geen andere kandidaat. Is de Verengide Staten klaar voor een vrouwelijke president? Dat is DE grote vraag. Ik heb een voorkeur voor een van Hilary’s geboorte tijden, die zet ik vandaag of morgen op de blog. In april geef ik een lezing op de astrologie congres Soesterberg met de VS verkiezingen als thema. Om eerlijk te zijn ben ik er zelf nog niet uit. Wat ik wel zie is dat Pluto in Steenbok enorme consekwenties voor de VS gaat hebben – omdat de VS een kreeft land is (born on the 4th of July). Grote omwentelingen, belangrijke tegenstanders, the devil within versus te devil without….. Maar eerst is er de oppositie met Venus – in Kreeft – 3 graden Steenbok – hier heeft Obama zijn eigen radix Venus staan. Dit zou hem een grote rol in de omwentelingen kunnen geven. Dus…. als hij niet valt op super tuesday …… Mijn taak nu als astrologe is ook om goed naar de horoscopen van de Republikeinse kandidaten te kijken. Dit heb ik nog niet gedaan. Europa lijkt altijd de voorkeur -wat de publiciteit betreft – te geven aan de democratische kandidaten. Bij de vorige verkiezingen in de VS had ik -op televise gezegd – dat George Bush zou winnen. De avond van de verkiezingen ging ik naar bed en John Kerry had een grote voorsprong. Iedereen dacht dat kerry zou winnen. Ik blij natuurlijk – maar niet voor Bush voor mezelf!!

 5. BillyB zegt:

  Dank je voor je uitleg, heel interessant en boeiend.
  Ik blijf het volgen.

  Zelf woon ik in België en ons geboorteuur wordt genoteerd in het trouwboekje van de ouders, dat is dus al ze gehuwd zijn maar het staat ook op ons geboortakte. Dit wordt bewaard in het gemeentehus van je geboortestad. Op dit documentje staat ook het toenmalig adres en beroep van de ouders.
  ik heb het tien jaar geleden eens opgevraagd om m’n ascendant te kunnen berekenen.

 6. Elizabeth zegt:

  Hi Billy, Lucky You…Was het maar in de UK zo goed geregeld 😉

 7. eveline zegt:

  Uhm, Ik weet niet of je het weet maar je schrijft voor de horoscoop van de VS en Barack Obama dus Osama Barack inplaats van Barack Obama?????????
  Grappig
  verder is dit een duidelijke site.
  Groetjes Eveline

 8. Elizabeth zegt:

  Hi Eveline, Eerlijk gezegd snap ik je commentaar niet. Kun je dat misschien anders proberen uit te leggen?

 9. Hallo,

  Sorry voor mijn late reactie, maar in het stuk hierboven zit een spelfout, je schrijft dus Osama Barak, in plaats van Barak Obama.
  Het staat in de zin: ” Maar de venus van…..

  Groetjes Eveline

 10. Elizabeth zegt:

  Hi Evelien… Inderdaad. Wat merkwaardig. Dank voor je oplettendheid…Liz

 11. Chère collegue,

  Dit deed reeds in mei van dit jaarhij aan hand van de progressies van de horoscoop van Obama;

  Groetjes Richard

 12. Elizabeth zegt:

  Hi Richard, Als je zin hebt iets hierover te schrijven – stuur het door….E

 13. jpvan zegt:

  Ik vraag me af of obama een prematuur is en vind op geen enkele site meer info.
  In hoe verre zijn we zeker van het uur van zijn geboorte, ik heb 2 kinderen en je hebt echt iets anders te doen dan op je uurwerk kijken op het moment dat je kindje ter wereld komt.
  Maw moeten we dan geen rekening houden met een andere ascendent en in geval van een prematuur, een ander sterreteken?

 14. Ria zegt:

  Op internet is het officiele geboortebewijs van Barack Obama terug te vinden. Op zijn geboortebewijs staat ook zijn geboortetijd. Lijkt mij redelijk betrouwbaar…….
  En de geboortetijd van mijn kids weet ik exact hoor, ik was er zelf bij….:). Ik vond het namelijk leuk om de geboortetijd op het kaartje te zetten!!

 15. Elizabeth zegt:

  Hallo Ria. Ik ben met je eens. Anders wordt het – denk ik – als je veel kinderen baart. De risico dan dat je tijden door elkaar haalt is wat groter. De geboorte tijd blijft altijd lastig zeker als de asc. zich aan het begin of juist aan het einde van een teken bevindt. Balen….

 16. jpvan zegt:

  Astrologische tekeningetjes maken kan je pas als je alle gegevens 100% hebt wat bijna nooit het geval is.
  Redelijk betrouwbaar betekent evengoed redelijk onbetrouwbaar.
  EN NEEN je kijkt niet op je uurwerk als je vrouw is bevallen, op de eerste plaats komen je kind, je vrouw en je emoties.
  In afwachting van correcte gegevens raad jullie aan mensen te observeren.
  En dan zien we bij Obama in tegenstelling tot de andere kandidaten, opvallend weinig ingestudeerde gimmicks, oprechtheid, een correcte omgang met zijn rivalen en iemand die vooral luistert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *