Horoscoop Barack Obama

Wat een spannende Amerikaanse verkiezingen staat ons te wachten. Ik wist het – was het alleen maar omdat voor het eerst sinds 1928 de incumbants (d.w.z. de vice-presidenten) niet meedoen. Het veld ligt helemaal open. Voor het eerste in de geschiedenis dingen ook een zwarte man – de Leonine – Barack Obama en een vrouw – Hilary Clinton naar de presidency !! Maar – he – laat ons de Repulikeinen niet helemaal vergeten. Ze schotelen ons o.a. een heerlijke religieuze banket voor met een predikant, een Mormon, een voormalige “mayor” en een oorlogsveteraan. Maar tot nu toe – de grote verassing van deze verkiezing – is natuurlijk Barack Obama. Dit is de horoscoop van Barack Obama (4 augustus 1961, 19.24 Honolulu, Hawaii).

barak

 

Als je Barack Obama ziet – dan voel je de kracht van de Zon in Leeuw. Hij is charmant, straalt levenslust en energie uit, durft op het podium te staan en zoals vuur op zijn best – trekt hij anderen naar hem toe. Vuur is een zeer aantrekkelijk element. Het is warm, enthusiast, aanstekelijk en toekomst gericht. Dit alles voel je bij Barack Obama gewoon. Ineens hebben veel mensen voor het eerst, interesse in de politiek. Barack Obama heeft een super sterke horoscoop – met Saturnus in Steenbok – ernst, doorzettingsvermogen, inzicht in struktuur en maatschappelijke aangelegenheden. Daarnaast heeft hij Venus in Kreeft – belangrijk – omdat de VS, Venus, Jupiter de Zon en Mercurius in Kreeft heeft. Er is dus een goede synastrie tussen land en leider en neem het van mij aan – zonder synastrie tussen en land en leider krijg je die baan nooit. Maar de Venus van Barack Obama is interessant voor een andere reden. Venus is heerser van het belangrijke tiende huis van de US horoscoop – dit zegt iets over de heersende macht en over de soort kwaliteiten die men moet terug zien in een VS leider. Vaderlandsliefde staat daar boven aan de lijst. Daarnaast heeft de VS Saturnus in Weegschaal in het tiende huis. Zoals we net gezien hebben voldoet Barack aan deze eis, hij heeft een super sterkt Saturnus in Steenbok, in zijn eigen teken dus. Voor de duidelijkheid, hier is de horoscoop van de VS met aan de buitenwiel de horoscoop van Osama Barack.

Leuk niet waar. De Venus van Barack Obama staat paal boven op de Venus van de Verenigde Staten.

Barack Obama is een idealist. Hij heeft de Zon in vierkant met Neptunus. Zon/Neptunus heeft ook te maken met “celebrity” met ster-status, met in de voetlichten willen staan. Barack zou dus een geweldige acteur kunnen zijn. Mensen met Zon/Neptunus verbinding hebben vaak een droom, een beeld van hoe de dingen horen te zijn, wat dit laatste betreft doet hij mij enorm aan Martin Luther King denken. Aan de negatieve kant, heeft dit aspekt ook met slachtofferschap te maken. Een paar dagen lang heb ik me zorgen maakt over Barack Obama. Soms heeft het collectief behoefte aan een slachtoffer en een paar dagen lang zat ik hieraan te denken. “Hoe goed is de beveiliging van Barack Obama” vroeg ik me af? Hij lijkt mij wel iemand die sommigen graag uit de weg wil hebben. Mijn zorgen waren ook gevoed omdat de volgende occultation of Mars op 20 januari zijn radix Mars in Maagd raakt – dit vond ik uiterst riskant voor hem – tot dat ik er ook andere betekenissen begon te bedenken. Wat zou dit nog meer kunnen betekenen?

 

Zie ook de volgende artikelen: McCain en Obama, en deze voor de exacte geboorte tijd. Verder vanaf september 2008 – de eigen rubriek: astroblogging4obama

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie, Predictions en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop Barack Obama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *