Horoscoop Elvis Presley

Wat was Elvis een ontzettend knappe jongen. Zou hij nu nog geleefd hebben dan had hij op 8 januari zijn drieenzeventigste verjaardag gevierd. Ik vind dat ondenkbaar. Elivs 73!! Is er niet een gezegde “the God’s favour those who die young?”.. In ieder geval Elvis is iemand die in het collectieve geheugen altijd jong zal blijven. Op verzoek… hier is de horoscoop van Elvis Aaron Presley (8 januari 1935, 04.35, Tupelo, Mississippi).

Ik ben zelf nooit een hele grote van Elvis maar mijn zwager was dat wel – dus ik weet hoe fanatiek zijn fans kunnen zijn. Ik weet ook dat hij een Tweeling was en dat zijn broer bij de geboorte overleed. Hij was ook helemaal gek op zijn moeder. Dit zijn feiten die voor iedereen bekend zijn. Het is een misvatting – denk ik dat een horoscoop van een bekende persoonlijkheid heel anders uitziet dan de horoscoop van een “gewone’ sterveling. Een horoscoop is een horoscoop – wat belangrijk is, is dat het levensverhaal terug te vinden is in de stand van de planeten.

Elvis heeft een vuur teken aan de ascendant. Vuur is aantrekkelijk, energiek, extrovert, en Boogschutter heeft iets van “hoe meer zielen, hoe meer vreugde” – “doe mee”. Het is aanstekelijk. Elvis was een “entertainer” en Mercurius is de heerser van zijn 10e huis van beroep. Dit is een direkte aanwijzing omdat Mercurius met de stem te maken heeft. Verder wat zijn beroep betreft heeft Elvis Mars in Weegschaal in het tiende huis. Dus…. wat zien we. Een mooie man. Weegschaal is door Venus beheerd en heeft met schoonheid, zactheid, en vrouwelijkheid te maken. Het moet gezegd worden…. Elvis was geen macho… en toch was hij heel sexy. Weegschaal en Venus – de grote verleidster. Men vond Elvis‘ heup bewegingen zo seksueel getint dat hij in de jaren vijftig in sommig staten zijn heupen niet mocht bewegen. Mars… aktie…. maar dan wel van een bepaalde soort!!

Hij was een Steenbok. De ambitie was er. Steenbok wil altijd hoger op komen en de talenten benutten om ergens te komen. Steenbok geeft doorzettingskracht, verantwoordelijkhiesgevoel, enz. enz. De heerser van de Zon is Saturnus, hier goed geplaatst in Waterman. Elvis was een goede organisator. Waterman is groepsgericht en we zien dat Elvis een groep mensen om hem heen verzamelden van managers, adviseurs, trainers, enz. enz. Deze mensen noemden hem “The King”. Elvis was de baas. Saturnus in Waterman – de koning in zijn eigen kasteel. Beter kan een planeet niet staan dan in zijn eigen teken. De mensen om Elvis heen – vonden hem ook “fantastisch”. Boogschutter ascendant. Er gebeurde altijd wat in zijn buurt.

Elvis’ vierde huis – is beheerd door Jupiter. Jupiter – groot, groter, grootst…. Graceland … Het huis dat als een museum nu nog steeds miljoenen per jaar verdient en dat een bedevaartsoord voor de ware Elvis fan is geworden. Jupiter is ook heerser van de ascendant en staat in het teken Schorpioen. Schorpioen heeft o.a. met de dood, met rijkdom en met de erfenis te maken. Jupiter is in sextiel met Elvis‘ geboorte Zon zodat we kunnen concluderen dat hij profijt heeft gehad van al deze dingen… al is het zo dat als je dood bent, je zelf geen lol aan hebt!! In zijn leven heeft de Zon/Jupiter verbinding een rol gespeeld in zijn overgewicht (groot, groter, grootst) en in zijn behoeft om het ouderdom tegen te houden. Elvis wilde een jonge God blijven.

Elvis had Maan in Vissen. Vissen is een zeer subtiel, sensitief, subliem, religieus getinte teken. Vissen gaat op in…. Vissen wordt meestal afgebeeld als twee Vissen die in tegenovergestelde richtingen willen zwemmen. Zo is het ook vaak met de Vis. Zij worden naar twee kanten getrokken en vinden het moeilijk om keuzes te maken. Vissen zijn heel goed in de dingen laten gaan – en in geen aktie ondernemen.  Elvis groeide op in een religieus gezin en was ook zeer gelovig (een van de Vissen). In zijn latere leven ging hij steeds meer de andere kant uit, een roes zoekend in vooral zijn drus  gebruik. Alhoewel Elvis’ drugs gebruik waarschijnlik ook met Mars in Weegschaal (mogelijke seksuele problemen), Jupiter in Schorpioen sextiel, Mars in Weegschaal vierkant de Zon (de behoefte om de energie peil hoog te houden) en ook Uranus vierkant Mercurius en Venus – de behoefte aan “kicks” en geestveruimende ervaringen.

Wat Elvis’ moeder betreft, het 10e huis heeft niet alleen met de beroep te maken, het is ook het huis van de moeder. Dit betekent dat Elvis’ moeder ook door Mercurius beheerd is. Interessant dus dat de eerste plaat die Elvis maakte “My Happiness” voor zijn moeder gemaakt werd!

Wat zijn overleden broer betreft – het derde huis heeft twee planeten – zijn eigen heerser Saturnus in Waterman, en de Maan in Vissen. Vissen … die te maken heeft met het zieleleven en de Maan die – los van de nauwe vierkant met Chiron -ongeaspekteerd is. De wond? Is dit de ware reden waarom Elvis voor twee leefden?

Elvis Lives…. Ook op 28 januari 2008 in Amsterdam Paradiso. “Wees niet Wreed” dit gaat over een gedichtenbundel van 60 nederlandse dichters…. Kijk maar.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *