Horoscoop Joran van der Sloot

 

Volledigheidshalve wil ik jullie ook de horoscoop van Joran van der Sloot laten zien. Ook hier is de geboorte tijd niet bekend. De geboorte data is afkomstig van de gouden bron, Wikipedia. Het is fantastisch om NU als astrologe werkzaam te zijn. Met behulp van de computer kun je met een druk op een knop een horoscoop maken en als iets of iemand je belangstelling heeft, kun je nu ook op een druk van de knop via Google aan de meest wonderbaarlijke feiten komen. Volgens Richard Tarnas hebben we dit allemaal te danken aan de Uranus/Neptunus conjunctie in Steenbok die in 1993 plaatsvond.  Joran van der Sloot, 6 augustus 1987 (de geboorte plaats is hier niet relevant omdat we geen geboorte tijd hebben).

 

In de horoscoop van Joran van der Sloot staan zes van de tien planeten in de vuur tekens, inclusief de Zon, Venus en Mars in Leeuw. Ik krijg hier een beeld van iemand die super extrovert is en super impulsief — maar dit is niet de reden dat ik Joran’s horoscoop wilde zien. Ik zocht naar iets specifiek. Joran zei zelf (??) ooit dat hij een “compulsieve leugenaar” was en dit is waarom ik zijn horoscoop wilde zien. Op internet heb ik gezocht naar “compulsive liars” en kwam uit op sites die over “sociopaten” ging. Dit is een interessante gegeven voor iemand die zoveel planeten in vuur heeft. Het is niet verstandig om hier conclusies uit te trekken want met zoveel vuur had Joran een topsporter kunnen zijn, of een gevaarlijk beroep kunnen uitoefenen, brandweerman bijvoorbeeld, enz. Maar goed ik vind het toch plausibel dat iemand met veel vuur de behoefte zou kunnen hebben om op grote voet te leven, of enorme indruk op anderen te willen maken, of de behoefte hebben om te gokken en het gevaar opzoeken. De grenzen willen overtreden en leugens vertellen, dit zijn allemaal karakter eigenschappen van een sociopaat. Want als je liegt zit je in de gevarenzone. “Wie liegt” zei mijn moeder altijd “moet een goed geheugen hebben”. Het zou me niet verbazen als compulsieve gokkers ook veel vuur in de horoscoop zouden hebben.

Maar toen ik eerst naar de horoscoop van Joran van der Sloot keek, dacht ik aan een harde Neptunus/Mercurius aspekt maar die is er niet. Waarom Mercurius,Neptunus? Omdat dit kan dromerig en nogal wazig maken. Men neemt feiten niet serieus. Vaak hebben deze mensen ook goede vrienden nodig om ze tot inzicht te brengen op bepaalde vlakken. Natuurlijk speelt de teken positie van Mercurius en de aspekten die ze met anderen planeten maakt, ook een rol. Een Mercurius/Saturnus verbinding zou fijn zijn.

Dus wat doet Mercurius dan wel ? Mercurius staat hier in vierkant met Jupiter. Overdrijving. Ik wil je een citaat hierover geven van een van mijn favourite oude nederlandse astrologe, Else Parker… ze zegt “….weifelend, waardoor goede kansen worden verknoeid en veel domme dingen gedaan..” “…. meestal wordt het gewicht van een zaak onderschat, zodat men tenslotte nog veel last heeft van dingen, die men in het begin over ’t hoofd zag”…  Dit klinkt heel aanemelijk. Joran heeft zichzelf geen goed gedaan door zijn verhaal zo vaak te veranderen.

Ook benoemenswaardig in Joran’s horoscoop is de vierkant tussen Venus en Pluto. Dit geeft zowieso spanningen op het relationele vlak. Daarnaast zijn beide relatie planeten Venus en Mars, verbrandt. Dat wil zeggen ze staan te dicht op de Zon. Joran moet een sterke wil hebben en ik heb het idee dat hij dat ook -bij wijlen – op anderen – zeker in de relationele sfeer zou kunnen opleggen. Pluto is een kreng en duidt vaak op situaties met een sterke karmische lading. Joran zal hoe dan ook – de rest van zijn leven achtervolgt worden door de gebeurtenissen op Aruba op 30 mei 2005. Tenzij…. de zaak opgelost wordt natuurlijk.

De komende dagen, ga ik ook nog de horoscoop van Nathalee, de horoscoop van de verdwijning, en wat combinatie horoscopen op mijn blog zetten. Blijf kijken… 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, horoscopen, horoscopen BN'ers, mensen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop Joran van der Sloot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *