Horoscoop: Pluto in Boogschutter

In de tweede van deze drieluik wil ik afscheid – of bijna afscheid – van Pluto in Boogschutter nemen. In zijn retrograde fase doet Pluto tussen 14 juni en 27 november de laatste graden van de Boogschutter over. Pas op 27 gaat hij dus definitief mijn eigen teken binnen!! Pluto was amper het teken Boogschutter binnen toen wetenschappers de wereld Dolly de Schaap toonde. Ineens stond de hele wereld op zijn kop. Ethiek was het gesprek van de dag. Waar zou het schip stranden, met gekloonde mensen?? Wat man in God’s beeld geschapen of niet? Wetenschap en ethiek vallen allebei onder het negende huis, en Boogschutter. Pluto heeft dus met het doorbreken van taboes te maken. Dingen doen die niet mogen . Boogschutter wl altijd de grenzen verleggen.

Boogschutter heeft met travel en reizen te maken en de wereld werd een stuk kleiner met Pluto in Boogschutter. Goedkope reisburo’s sprongen op als paddestoelen uit de grond. Mensen reizen vaker en verder dan ooit met alle consekwenties vandien.

Als we over Pluto in Boogschutter praten moeten we ook het teken Tweeling erbij betrekken want deze tekens delen dezelfde as. Dit is Ying en Yang als je een hebt dat heb je ook met de andere te maken. Dus.. Boogschutter heeft met de universiteit te maken en Tweeling met de basis school – denk nu aan Pluto. Moord op school is enorm in het nieuws geweest ook hier in de Nederlands.

En, wat dacht je ook van de “ban on smoking” Tweeling heerst over de longen – roken is dood door teer op de longen. De manier waarop er met rokers wordt omgegaan is een beetje belachelijk vind ik. Staks mag er ook niet meer in je eigen auto gerookt worden. Het verkeer is trouwens ook derde huis.

De internet revolutie. Tweeling/Mercurius is de kleine winkelier. Internet shoppen en in sommige plekken zeker in de UK – het afsterven van de kleine dorpskernen.

Ideologische en religieuze conflikt. Ideologie en Religie zijn allebei Boogschutter en negende huis thema’s. Sinds 9/11 is “geloof” en de spanningen tussen culturen  -iets waarvoor men bereid is om te sterven.

Last but not least – ongebreidelde optimisme, groei en expansie, grenseloosheid, opzoek naar nieuwe horizons, discussie…. enz. enz.  Dit zijn een paar van de belangrijke thema’s van Pluto in Boogschutter…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *