Horoscoop: Pluto

Ik wil deze drieluik beginnen met een korte uitleg over de betekenis van de planeet Pluto in de “mundane” zin van het woord. Mundane astrologie is de astrologie van het “collectief”, van het wereld gebeuren. Mundaan gezien zijn de ontdekkingshoroscopen van de buiten planeten heel erg belangrijk. Ze markeren stappen in onze collectieve evolutie want elke buitenplaneet kon pas ontdekt worden als het collectieve bewustzijn op aarde daarvoor rijp was. Zo is Uranus ontdekt rondom de tijd van de Amerikaanse en Franse revoluties, en Pluto vlak na de Wall Street Crash.

De Wall Street Crash speelt een enorme rol in de geschiedenis want de grote depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw was deels te wijten aan deze beurs crash. De grote depressie was zo verschrikkelijk en het lijden onder het volk zo enorm dat men vatbaar werd voor sterke leiders die hun betere tijden beloofden. Zo zien we dat Pluto o.a. met het Facisme in verband wordt gebracht. Bij de uitbrak van de tweede wereld oorlog, stond Pluto klaar om over zijn eigen ontdekkings ascendant te gaan. Pluto stapte uit het verborgen 12e huis en liet zijn ware gezicht zien. De ascendant voor de ontdekking van Pluto staat gelijk aan de ascendant voor de ontdekking van Plutonium. Pluto is dus ook nauw verbonden met de nucleaire industrie. Pluto is in Flagstaff Arizona ontdekt, en de eerst nucleaire test vonden ook hier in de buurt plaats. Voor een zeer gedegen studie hierover wijs ik je naar het artikel van Brian Taylor in Contemporary Astrology, editor Suzie Harvey. Wil je de ISBNnr. hebben, dan stuur mij een email. Dus zodoende kwam Pluto naar ons toe. De wereld was rijp om zijn eigen destructieve kracht te ervaren. In de woorden van Robert Oppenheimer toen hij hoorde dat Little Boy op Hiroshima losgelaten was: “Now I am become death, the destroyer of worlds”.  Pluto is een KRENG – mundaan gezien.

We moeten ons realiseren dat de horoscoop van een land anders is dan de horoscoop van een persoon. Een persoon in crisis kan hulp gaan zoeken, naar een arts of psycholoog gaan  bijvoorbeeld maar met een land in crisis is dat anders. Zo zien we dat toen Idi Amin aan de macht kwam en de grote slachtingen in Uganda plaatsvonden, Pluto over de geboorte horoscoop Zon van dat land ging. Toen Pluto over de Zon van de horoscoop van Rusland ging, viel de muur. De meeste astrologen zien de val van de muur als een zuiver Neptunus/Saturnus gelegenheid. Yes… deze twee planeten hadden een rol maar we mogen niet vergeten dat daar, geniepig in de achtergrond stond die transitaire Pluto conjunct met de USSR’s Zon.

Maar goed… Ik wil je nu een aantal citaten geven van wat grote sterren in de mundane hemel, beginnend met de duitse astroloog Reinhold Ebertin. Ebertin over Pluto: Pluto’s overgang van een teken naar een andere heeft te maken met grote omwentelingen in de “focus of power” binnen de maatschappij. Pluto geeft het gebied aan dat het meest rijp is voor transformatie”

Nu laat ik Charles Harvey aan het woord: “Pluto heeft met de zelf destructieve tendenzen te maken, maar dan hier op het gebied van het collectief”. vertaling: Elizabeth Hathway

Wat “food for though”….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *