Horoscoop: Rogue Trader Jerome Kerviel

Hoe kan een werknemer 4.9 miljard euro voor zijn werkgever verliezen? Dit was mijn vraag. Vele andere mensen die bij de Societe Generale Parijs werken zullen zich ongetwijfeld dezelfde vraag stellen. Om hier een zinnig antwoord op te geven moeten we verder kijken dan alleen naar de horoscoop van Jerome Kerviel (11 jan 1977, tijd onbekend). We moeten namelijk ook de horoscoop van zijn werkgever erbij betrekken en ook  naar de transits (en progressies) kijken voor de tijd dat de handelingen plaatsvonden  eind 2006, en het jaar 2007. Wat zien we dan? We gaan beginnen door naar de horoscoop van de Societe Generale Parijs te kijken (oprichtingsdata: 4 mei 1864, Parijs, tijd onbekend).

Opzich een mooie horoscoop voor een bank (de op een na grootste in Frankrijk). Mercurius staat in zijn eigen teken Tweeling en dit is fantastisch voor een bank die investeringen doet. Slimme handelaars dus… De Zon staat in Stier conjunct  met Pluto – krachtig en stabiel. Jupiter staat in Schorpioen (winst maken uit het geld van een ander) en Saturnus verhoogd in Weegschaal – heel deftig allemaal. Minder leuk is de Saturnus/Neptunus oppositie. Denk aan lekken, fraude, het op mysterieuze wijze verdwijnen van geld. Oneerlijkheid. Rommeligheid in de boekhouding misschien. En “last but not least” onder de juiste omstandigheden ook kwetsbaarheid. Wat zijn deze  omstandigheden? De Societe Generale Parijs bank vibreert met de Saturnus/Neptunus cyclus. Dit is de bank’s achilles hiel. Als Saturnus en Neptunus in aspekt met elkaar staan moet deze bank goed opletten….. En toen kwam Jerome Kerviel werken… En dit is zijn horoscoop:

Wat zien we hier? Jermoe Kerviel heeft ook een verbinding tussen Saturnus en Neptunus nml. de driehoek.  Bank en employe hebben elkaar gevonden beide zijn gevoelig voor de subtiele energie van dezelfde twee planeten. De problemen met Kerviel begonnen eind 2006 en in 2007 ging het van kwaad tot erger.  Laat ons niet vergeten dat 2007 HET jaar was van de oppositie tussen de Saturnus/Neptunus en zoals we gezien hebben, zitten zowel de bank als de employe op deze trillingslengte. Oneerlijk, criminele activiteit, duistere geniepige activiteiten, oplichterij….. Kijk onder Saturnus/Neptunus voor meer info over de betekenis van deze cyclus. Ik heb er vorig jaar veel aandacht aan besteed.

De synastrie tussen bank en employe spreekt ook boekdelen. Wat dacht je van Kerviel’s Pluto op de Bank’s Saturnus. Deftig zei ik… Forget it. Kerviel had het systeem snel door en kon de Saturnus grens onverschrijden. Saturnus heeft o.a. te maken met controle systemen en daar had Kerviel verstand van zodat hij zijn activiteiten kon verhullen (denk aan Pluto’s helm van onzichtbaarheid!). Wat te denken van zijn Saturnus in vierkant met de bank’s Zon conjunct Pluto? Ouch… dat doet pijn. Heel erg pijn. Kerviel’s directe superioren zijn ook onmiddellijk ontslagen nadat de fraude ontdekt was. Oh… en dan hebben we zijn Jupiter in oppositie met de bank’s Jupiter (ander man’s geld weet je nog). Kerviel’s Jupiter is in driehoek met zijn Zon – zelf overschatting – en het maakt niets uit of hij nu zelf rijk van werd – hij wilde dat wel worden. Dat was de plan – daar ben ik van overtuigd. Jupiter in Stier houdt van luxe.

Maar er is nog iets met die Jupiter’s aan de hand. Toen Saturnus in oppositie stond met Neptunus vorig jaar, was zowel Kerviel als de bank’s Jupiter in het spel. Want de bank heeft Jupiter op 23 Schorpioen en Kerviel heeft zijn Jupiter op 21 Stier. “Game Over”. De bedragen waren zo enorm uiteindelijk moest Kerviel tegen de klippen lopen.  Question Answered…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, mensen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop: Rogue Trader Jerome Kerviel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *