Horoscoop:George W. Bush de ideale buur?

Gisteren gaf George W. Bush zijn laatste “State of the Union adres“. Zie dit als een soort eens in het jaar “pep talk” waarin de zittende president probeert het land te overtuigen dat alles echt “okay is”. Een moeilijke klus. Ik kan eigenlijk niet genoeg van deze gozer krijgen. Wist je dat er meer grapjes over hem geschreven zijn dan over welke andere president dan ook? Gezien de synastrie tussen zijn horoscoop en de horoscoop van de VS – ben ik ervan overtuigd dat de geschiedschrijvers ook veel negatieve aandacht voor George W. Bush zullen hebben. Uiteindelijk zal hij de verantwoordelijkheid moeten dragen voor de US verlies van status en morele autoriteit. Hij zal het veel zwaarder te verduren hebben dan zelfs Richard Nixon. Laat ons even een blik werpen op de horoscoop van George “Dubya” Bush.

George W. Bush (6 juli 1946,07.26, New Haven, CT).  In principe is er niets mis met zijn horoscoop. Was hij je buurman dan zou je weinig last van hem hebben – denk ik. Met zijn Maan in Weegschaal conjunct Jupiter (in het derde huis van zijn horoscoop) in driehoek met Uranus – zou hij de beste buurman ooit kunnen zijn. Je zou best wel grapjes met hem kunnen maken en hij zou graag over zijn hi-speed grasmaaier willen vertellen en hij zou je vast de gelegenheid geven om het zelf uit te proberen. “Aardige kerel” zou je ongetwijfeld denken. Zijn Kreeft Zon in 12 zou hem misschien moeilijk te peilen maken en over zijn prive leven zou je nooit wat te weten komen al woonde je paalnaast hem. 

Nee het probleem met George is dat hij president werd en dat zijn horoscoop een ongeloofelijke synastrie met de horoscoop van de Verenigde Staten heeft. De VS is geboren op 4 juli en Bush op 6 juli, man en natie, twee handen op een buik. De twee zonnen staan conjunct. De inflatie die hiervan uitgaat is desastreus geweest voor de VS.  En dit is maar een van de vele andere astrologische overeenkomsten tussen Bush en de VS. Toen Bush president werd schreef ik een artikel over hem voor een UK astrologie tijdschrift. Ik had het over “hubris”. Hubris dat is waar iemand zo overtuigd is van zijn eigen gelijk, zo’n groot opgeblazen “ego” heeft dat hij volgens de Grieken in ieder geval blind wordt. Dit noemen ze “ahtay” en het betekent dat de persoon alle morele verantwoordelijkheid verliest en niet meer voor de redelijkheid vatbaar is. Het gevolg hiervan is dat de persoon ter val komt. Dit is een thema in de VS. Amerika heeft Saturnus verhoogd in het tiende huis (in Weegschaal dus) – leiders hebben de tendens hun eigen macht te overschatten. Denk aan de Steenbok, Richard Nixon.

Maar goed… die arme George. Pluto in Steenbok zal voor zijn plek in de geschiedenis zorgen.. Als Pluto oppositie met de VS en George’s Zon komt te staan…. zal er heel wat modder zijn kant op komen. Zelfs zijn buren zullen wat over hem te vertellen hebben… wait and see šŸ™‚

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop:George W. Bush de ideale buur?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *