Horoscoop:Nick Leeson/Barings Bank

Ik heb de smaak te pakken. Barings Bank is in 1762 in het leven geroepen. Een datum kon ik niet vinden. 1762 is wel een interessant jaar trouwens, want Pluto stond toen op precies dezelfde plek in de dierenriem als waar hij nu staat.  Jammer ….Maar  “all is not lost”. We kunnen ook bij het einde beginnen šŸ™‚ Dat wil zeggen de horoscoop van Nick Leeson bekijken samen met de de horoscoop voor de val van Barings Bank. De combi wiel laat aan de buitenkant de horoscoop van Nick Leeson zien (25 feb. 1967- tijd onbekend) met aan de binnenkant de horoscoop voor de val van Barings (26 februari 1995).

Astrologie blijft een leerproces voor mij. Hier ben ik opzoek naar overeenkomsten tussen wat er nu gebeurd is met Jerome Kerviel en de Societe Generale Paris en Nick Leeson en Barings Bank. Wat Leeson’s naam komt vaak te sprake als het over “rogue trading” gaat.  Bear with me…. Barings is geboren in het jaar van de conjunctie van Saturnus met Uranus. Nick Leeson is geboren onder de oppositie van dezelfde twee planeten. Met Societe Generale Paris – was de trilling Neptunus/Saturnus, met Barings en Leeson gaat het om Saturnus/Uranus. Interessant dus dat Barings macht gelinkt is met Napoleon en de wederopbouw van Frankrijk na de Franse Revolutie. Uranus was ontdekt kort voor die revolutie en wordt nog altijd met omwentelingen in verband gebracht.

Er bestaat geen twijfel over de rol van Nick Leeson in de val van Barings. De horoscoop bevestigt dit. De Zon in de horoscoop van Nick Leeson staat conjunct met de Zon in de horoscoop voor de val van Baring’s bank. Leeson zei ooit dat hij kon doen wat hij deed omdat de cultuur binnen Barings het toeliet. Iedereen pretendeerde alles te weten en niemand wilde eenvoudige maar belangrijke vragen stellen omdat ze misschien wel als “dom” over zouden komen. Saturnus/Uranus…  Saturnus in de val van Barings horoscoop staat in oppositie met Pluto in Leeson’s horoscoop. Dit is een indicatie van hoe zwaar hij het had in die tijd. Hij zal onder enorme druk geleefd hebben en kwam ook uiteindelijk in de gevangenis terecht. We zien dat Jupiter ook weer in het spel zit. Jupiter in de val van Baring’s horoscoop verandert Leeson’s Mercurius/Pluto oppositie in een t-vierkant. Leeson is dus ook aan hubris ten prooi gevallen. Ook hier dus… overschatting van de eigen mogelijkheden.. Er zijn dus zeker overeenkomsten tussen Kerviel en Leeson.

Volgens mij is dit “hubris week” op mijn blog…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, mensen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *