Horoscoop:Koningin Beatrix,Nederland ’08

Zeventig jaar…..Gisteren bereikte Koningin Beatrix de magische leeftijd (three score years and ten). Dit is het aantal jaren dat je volgens de Bijbel te leven heeft. Numerologisch gezien – zit ze op schaal van 7 dit jaar. Zeven is een mythisch getal – er zijn zeven dagen in de week, zeven “continents”, zeven kleuren in de regenboog, tot de achtiende eeuw waren er ook zeven planeten, er waren zeven wereld wonderen…. Een belangrijk jaar lijkt mij. Dus de brandende vraag en eentje waar astrologen zich ook over buigen is: gaat de Koningin dit jaar afstand van de troon doen… lees verder

Koningin Beatrix (horoscoop gegevens: 31 januari 1938, 09.47 Soestdijk). Wat een prachtige horoscoop heeft deze dame. De conservatieve/radicale elementen in haar karakter zijn behoorlijk in strijd met elkaar en dit betekent dat ze weleens dingen kan doen die volstrekt tegen de bevestigde orde ingaan. Zoals trouwen met een Duitser kort na het einde van de tweede wereld oorlog…. om maar iets te noemen!! Ik zag gisteren een filmpje van haar op Youtube dat  “Op bezoek in Mokum” of iets dergelijks heette. Ik kon me de engelse koninging Elizabeth niet voorstellen op een piepklein podium op Parlement’s Square -zoals Koninging Beatrix op de Dam stond. Maar goed… nu gaat het over de troonafstend. Okay. Ik had eerlijk gezegd het idee dat de Koningin misschien vin 2007 afstand van de troon zou doen. Haar bekroning vond plaats onder een Neptunus/Saturnus vierkant en vorig jaar waren Neptunus en Saturnus in oppositie – het had gekund.

Veel astrologen merken op dat de Koningin dit jaar de transit van Pluto over haar midhemel heeft en concluderen hieruit dat ze klaar is met haar publieke rol als Koningin.  Ik deel deze mening niet. In de regel moet een transit exact zijn en dit zou betekenen op zijn vroegst dat Pluto over haar midhemel in 2011 zou gaan. Net als alle regenten zal deze Koningin een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben en ik kan me niet voorstellen dat ze de macht over zal dragen terwijl Willem Alexander en Maxima zulke kleine kinderen hebben… tenminste niet als het niet hoeft. Wat wel speelt dit jaar is dat de Koninging Jupiter in haar tiende huis heeft. Jupiter houdt verband met royalty in het algemeen dus de Koningin wordt meer zichtbaar. Jupiter brengt meestal goede kansen als hij transitair door een huis loopt. Zo.. Koningin Beatrix gaat wel lol hebben in 2008. Ze zal zichtbaar genieten van alle aandacht die ze krijgt. Maar gezien het feit dat Jupiter in Steenbok staat, en de Koningin op leeftijd is, zou dit ook op gewrichtsproblemen kunnen duiden – vooral van de knieeen. Progressieve Mercurius -haar heer 3 – gaat wel retrograde lopen in april 2008. Mercurius houdt verband met de beweegelijkheid en Mercurius heeft ook een verbinding met het zesde huis, de gezondheid.

Maar Mercurius heeft o.a. te maken met  rumoer, roddel, persberichten, en de naaste familie (broers en zusters als die nog leven). Tegelijkertijd zien we dat transitaire Saturnus heer 10 in de horoscoop van Nederland – over de progressieve MC gaat lopen twee keer nog. Een begrafenis komt spontaan bij mij op van een oude premier of politici misschien?? Laat ons hopen dat er niets met Ayaan Hirsi Ali gebeurt… dat zou echt verschrikkelijk zijn voor Nederland. Maar goed dit zou ook op een regeringscrisis kunnen duiden. In oct. toen Saturnus voor de eerste keer over de prog. MC van Nederland liep, hadden we de hele discussie over de beveiliging van Hirsi Ali. Saturnus heeft met beveiliging te maken (those dark boys in suits!!). Vandaar dat ik ook aan haar moest denken.

De Koningin moet in ieder geval wel opletten dat ze niet teveel hooi op haar vork neemt…. zeker gedurende drie maanden vanaf september, want dan staat ook nog haar prog. Maan conjunct met Neptunus in het huis van gezondheid. Ten alle tijden is het belangrijk te onthouden dat er andere regels zijn voor Koningin, premiers, enz. enz. Mundane gezien heeft het zesde huis ook met dienstbaarheid. The Regent is the Servant of the People. Nederland heeft de Zon in Vissen en daar is Neptunus de heerser van…

In october 2008 heeft Prins Willem Alexander zijn progressieve Nieuwe Maan. Dit is voor hem persoonlijk zowiezo een heel belangrijk jaar. In 2008 zal zijn leven een nieuwe wending nemen. De progressieve nieuwe maan is niet altijd meteen herkenbaar in gebeurtenissen in de buitenwereld trouwens en toch… Vaak als mensen praten over jaren waarin hun levenskoers veranderde, zie je dat juist in dat jaar de progressieve nieuwe maan plaats vond. Hij vindt nu zijn pad.

Als je meer informatie wilt weten ook over je eigen progressies en transits, voel vrij om contact met me op te nemen. Een astrologische consult kan je leven nieuw perspectief geven… 🙂

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, mensen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *