Week Horoscoop: Zonsverduistering/eclips

Op donderdag vindt de eerste zonsverduistering van het jaar plaats en tevens de eerste zonsverduistering in de Waterman/Leeuw series. Interessant. De verduistering valt op 17 graden 44 Waterman. Het beeld dat de sabian symbolen hiervoor geeft is zeer onthullend: “de geheime motieven van een man worden in het openbaar ontmaskerd”. Dit symbool heeft met persoonlijke geheimen te maken. Interessant dus dat deze eclips de horoscoop van Joran van der Sloot raakt – zijn Venus/Zon/Mars conjunctie valt in Leeuw en staat tegenover deze eclips. Deze eclips raakt ook de horoscoop van Barack Obama en morgen is het Super Tuesday..de dag dat 24 primaries gehouden worden. Barack zeker in de problemen…… Ik zie ook dat de horoscoop van Apple computers geraakt wordt .. Hebben ze net hun jaar cijfers bekend gemaakt ? De huidige zuid-knoop van de maan staat op Saturnus in de horoscoop van Apple. Een directeur stapt op ?Veranderingen op management level of een nieuwe strategie behoren zeker tot de mogelijkheden.

Op energetisch niveau zijn zonsverduisteringen heftige natuur verschijnselen. De engelse astrologie Jamie McPhail vergelijkt eclipsen met een zwarte gat. Ze zuigen gebeurtenissen naar zich toe en werken zowel achteruit als vooruit in de tijd. Ik ben met McPhail eens. Maar kunnen ze ook positieve kanten hebben? Ja.. zeker op het individuele vlak.

Als de zon verduisterd wordt, sta je dichterbij je Maan zelf. Je kunt haar scherp aanvoelen waar je akties niet meer overeenkomen met je diepere liggende overtuigingen. Zit je ook de laatste tijd je af te vragen wat je persoonlijke groei in de weg staat ? Een zonsverduistering biedt je de gelegenheid aan om naar je innerlijke motieven te kijken, naar de essentiele dingen in je leven die misschien verwaarloosd worden. Welke kanten van je persoonlijkheid zijn authentieke ? Kijk waar de eclips in je horoscoop valt. In welke huis? Raakt de eclips andere planeten aan – vooral de oppositie en de vierkant zijn belangrijk ? Een vraag die mij bezig houdt de afgelopen weken is deze: Welke richting moet ik nu als astrologe kiezen? Wat is belangrijk om te doen en wat kan ik beter weglaten? De zonsverduistering valt in mijn derde huis en de zuiderlijke maansknoop valt in huis negen (het huis van de hogere kennis waar astrologie onder valt). Ik ben bezig met mijn marketing strategie(3ehuis) en ben ook bezig om te kijken hoe ik mijn klanten een betere dienst aan kan bieden – deze eclips valt ook op mijn asc/desc. midpunt.

Eclipsen = Time for a re-think

Door je een beetje terug te trekken uit de wereld – en even te focussen op je innerlijke behoeften (De Maan kant van je persoonlijkheid) kun je nieuwe doelen voor jezelf zetten die meer overeenstemmen met de richting van je hogere zelf. Eclipsen zijn belangrijk. Stop. Denk. Change….

Als je meer informatie wilt hebben over waar de eclips in je eigen horoscoop valt… voel vrij om me te posten….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

22 Reacties op Week Horoscoop: Zonsverduistering/eclips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *