Horoscoop: Super Tuesday, Democraten..

Om 05.30 vanochtend zat ik naar de uitslagen van Super Tuesday op CNN te kijken. In april geef ik tijdens het astro-congres Soesterberg een lezing over de verkiezingen in de VS. Dit maakt mij ontzettend betrokken bij het hele gebeuren. Zo hoe kijk ik als astrologe tegen gisteren aan?? Barack heeft de grote staten niet kunnen pakken. New York en California gingen naar Hilary.. Grote problemen lijkt mij in de Democraat kamp. Terwijl het nu duidelijk wordt (min of meer) wie de Republicans gaat leiden is dit allerminst zeker wat de Democratische partij betreft. Een blanke vrouw(een Schorpioen) neemt het op tegen een zwarte man (een Leeuw). Twee vaste tekens… Je kunt er geld op leggen dit wordt hard tegen hard.  De strijd tussen deze twee begint erg problematisch voor de Democraten te worden. Het lijkt hun aanhangers in twee kampen te splitsen. Je kent het oude gezegde “verdeel en heers”. De Republicans kunnen hier munt uit slaan. Dat dit gevecht de partij kan splitsen is ook in de horoscoop zichtbaar. De Democratisch partij data heb ik van de website StarIQ en het is afkomstig van een brief van Thomas Jefferson: horoscoop data: 13 mei 1792, 12.00 (tijd onbekend) Philadelphia, PA.

Op dit moment  heeft de Democratische partij progressieve Uranus vierkant de radix Zon en transit Neptunus ook. De Zon staat hier als symbool voor de leiderschap en de centraal doelen van de partij. De idealen worden behoorlijk getriggerd (Neptunus). De energie is heel intens. Ik luisterde naar Barack’s toespraak – mooie woorden. Men spreekt nu over een beweging – Barack’s beweging. Barack praat over verandering. “We can change”. Zijn geboorte Zon staat conjunct met de planeet Uranus in de Democratic Party horoscoop. Hij predikt… als een ware Neptuniaan… hij creeert de euforie, zo kenmerkend voor Neptunus. De progressieve Uranus is natuurlijk al langer in beeld -want Uranus beweegt progressief heel langzaam.. en toch is het nu wel in het spel met name door de verbinding met de Zon in Barack Obama’s horoscoop. Hij haalt het aan. 

Hilary Clinton – heeft haar noorderlijke maansknoop paal boven op de Zon van de democratische partij. Ze wil de partij ook veranderen maar op een minder dramatische manier en op een manier dat m.i. meer in overeenstemming is met de ziel van de partij in zijn geheel.

Kan deze strijd de valkuilen van “race and gender” ontlopen? We zullen het zien… we zullen het zien

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *