Astrologie:Amsterdam op de schop

“De Gemeente Amsterdam is een offensief begonnen tegen malafide ondernemers op de wallen..” Het Parool 21 juni 2006. Het artikel werd online geplaatst om 11.40 ’s ochtends. Deze horoscoop is dus symbolisch voor de grote schoonmaak die nu op de wallen plaatsvindt.  De Zon in uitgaande oppositie met Pluto zou je kunnen zien als het symbolisch gevecht  tussen goed en kwaad. De centrale macht heeft al vastbesloten de criminaliteit  in de stad aan te pakken. Pluto heeft tevens meer met de onderwereld te maken en ook met de verborgen kant van de mens met dwangmatig maar wel onbewust gedrag bijvoorbeeld.  De Zon is het licht. De Maan staat op de midhemel – alhoewel ik zelf de tijd van 10.00 genomen heb terwijl ik het niet niet helemaal weet. Ik ga ervan uit dat de rechtbank op of rondom deze tijd van start gaat en het is wel frappant dat met deze tijdstip de eclips van gisteren op de descendant van deze horoscoop valt. Heel toepasselijk vind ik – de Zon/Maan onder de descendant symboliseert het ondergang van iets wat decennia lang het gezicht van de wallen bepaald heeft: de raam prostitutie. Prostitutie zelf heeft met Venus te maken en Venus staat hier “elevated” in het tiende huis en dit is eigenlijk waar het over gaat. Het verkoop van vrouwelijke diensten. Venus is sextiel Mercurius – planeet van de handel. Hier zien we Mars conjunct Pluto in 12e – sterk maar onderdrukte sexualiteit – vierkant Jupiter in schorpioen op de IC. Jupiter hier zou je als de vastgoed (d.w.z. alle peeskamers, bedrijven en instituties zoals YabYum en CasaRosa) kunnen zien die in dit spel een grote rol spelen. Dit is het einde van een tijdperk. Hoe onvermijdelijk de ondergang van de Wallen is – zie pas echt goed als je deze horoscoop vergelijkt met de progressieve horoscoop van Amsterdam.

Postcode 1012 kan alles uit de kast halen om hun verworven rechten te behouden maar naar mijn idee is het een verloren strijd. De tijd is veranderd. Het beeld van de Wallen gaat veranderen. In de volgende artikelen in deze reeks, ga ik de horoscoop van Lodewijk Ascher bekijken en natuurlijk de progressieve horoscoop van Amsterdam. Waar gaan we naar toe??

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie:Amsterdam op de schop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *