Astrologie:Scheidingsdag is eclipsdag

Deze week op donderdag is het Valentijnsdag en de komende week ga ik met het thema liefde en relaties aan de slag. Ik wil beginnen bij het einde eigenlijk… wat gebeurt er als een relatie stuk loopt en laat ons eerlijk zijn… er zijn genoeg relaties die helaas niet tot in de eeuwigheid duren.. De ridder bleek, helaas, een pad te zijn (of in het geval van deze afbeelding – een tas). Donderdag 7 februari was “scheidingsdag” of op zijn engels gezegd “divorce day“. Het kan geen toeval zijn dat scheidingsdag op de dag van de eclips viel waar we vorige week uitgebreid over gediscussierd hebben. In de UK hebben liefst 1.8 mijloen mensen over scheiding gedacht na of tijdens de kerst vakantie. Ruzie maken is weer wat anders dan gezellig om de boom “heilige nacht” zingen. Verveling is een reden voor 29 procent van de mensen om te scheiden. Het gevolg hiervan is dat op scheidingsdag -7 februari dus – advocaten in de UK in ieder geval het hoogst aantal scheidingen gaan afhandelen. Bij nieuwe Maan (een zonsverduistering kan alleen bij nieuwe maan en binnen een orb van 18 graden 31 minute van de maansknopen plaats vindt vinden) is de Maan ’s avonds niet zichtbaar. Symbolisch gezien weet men emotioneel in de verhouding tot de Zon – de partner – de weg niet meer te vinden. De maan is ook verbrand – te dicht bij de Zon. It’s altogether toooo hot. Dat wil zeggen, men maakt meestal ruzie met elkaar. Het licht in de relatie gaat symbolisch uit. De Zon staat als symbool voor de eeuwig durende de liefde en heerst over het hart. Als dit wegvalt is de relatie over. Het verband tussen de hoge scheidingspercentage en de zonsverduistering van 7 februari is gauw gelegd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, Valentijnsweek, vrouwen en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *