Astrologie:Barack vs McCain de feiten

Barack Obama versus John McCain – de kans lijkt op dit moment groot dat kiezers in de VS voor deze keuze zullen komen te staan. Barack Obama’s evangelische, hoopvolle campagne lijkt niet meer te stoppen. “Change” – Pluto in Steenbok. Krijgt Barack Obama de kans hier iets mee te doen? De Verenigde Staten zijn nu acht jaar lang in de greep van de neo-cons die flink misbruik van zijn gebrek aan politieke ervaring zullen maken. Dus de vraag… mocht Barack Obama de democratische kandidaat worden, is hij -in prinicpe- sterk genoeg om McCain te verslaan?

In deze bi-wiel staat Barack Obama aan de binnenwiel. Er is geen geb. tijd bekend voor Obama Barack zo verbindingen tussen Asc. en Mc. doen niet mee.

In eerste instantie lijkt Barack Obama de sterker van de twee. KIjk hier vooral naar de flink aantal conjuncties tussen de planeten in beide horoscopen. Deze twee hebben met elkaar te doen meer te doen dan de horoscoop Hilary Clinton met McCain.

Zon in Leeuw Obama – vs. Mars in Leeuw McCain. Zon in sterker en heeft meer wilskracht – meer uitstraling – meer energie. De jonge Leeuw vs. de oude strijdkracht.

Zon in Maagd McCain conjunct Pluto in Maagd Obama. Dit is tricky. Heeeeel tricky. Dit laat zien hoe John McCain flink misbruik zou kunnen maken van bepaalde onderstromingen en negatieve veroordelen(Pluto) m.b.t. Barack Obama. Is de VS rijp genoeg om een Obama Barack als president te kiezen? Zon speelt in op de angst en onzekerheid die met stemmen op Obama gepaard gaat. Obama is onervaren enz. enz. Pluto = angst / Zon = bewust maken van.

Venus in Maagd McCain conjunct Mars in Maagd Obama. Ook hier lijkt Obama de sterker van de twee. Venus is in val in Maagd – Mars in Maagd is duidelijk de sterkste van de twee.

Maan in Steenbok McCain conjunct Saturnus in Steenbok Obama. Ook hier wint de prachtige Saturnus in Steenbok van Barack Obama. Waarom prachtig? Saturnus en Steenbok hebben beide met de maatschappij te maken en geeft Barack Obama de potentie om positieve veranderingen in de maatschappij te brengen.  Maan in Steenbok daarentegen is conservatief, zakelijk en weet goed de emoties op afstand te houden.

Okay… Barack Obama lijkt de sterker van de twee – maar en dit is een hele grote MAAR – de Pluto/Zon verbinding is heel, erg, tricky. De neo-conservatieven zijn meesters in een rook gordijn opgooien. Meesters in de politiek van angst. De VS krijgt een geweldige kans hier …. en we volgen de ontwikkelingen.

Elizabeth Hathway spreekt over de verkiezingen in de VS – later dit jaar op het astrologie congres Soesterberg.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *