astrologie: maansverduistering

De maansverduistering van donderdag (04.30) vond plaats in 1 gr. 52 Vissen. De heerser dus van deze eclips is Jupiter die nu in val staat in Steenbok. Gezien het feit dat ook deze eclips mijn eigen horoscoop raakt (tranistaire Jupiter staat nu paal boven op mijn eigen Mercurius) voel ik me enorm betrokken bij deze eclipsen serie. Bij een Maansverduistering staat de maan tussen de zon en aarde in. De schaduw van de aarde valt op de Maan zo dat het licht van de Zon wegvalt. De maan wordt wat ze is, een satelliet, donker, stil en afgesneden van het licht. De Zon is koning. Het vrouwelijke principe wordt verduisterd en staat alleen. Dit hoeft natuurlijk niet per se goed of slecht te zijn – want dat is een waarde oordeel – maar het is gewoon zo. Astrologen vinden dat een zonsverduistering slecht is voor de koning en mensen met macht. Van een maansverduistering wordt gezegd, dit is slecht voor het volk – de maan, en vrouwelijke aangelegenheden in het algemeen. Dit is ook de reden dat heksen geen volle maan rituelen houden bij een maansverduistering.

Zo de ratio overheerst (Zon in Maagd/Merc. in Waterman) – dit zijn de regels – dit zijn je verplichtingen, enz. enz. De emotionele kant van de dingen worden als minder belangrijk gezien. Zo zien we dat desondanks de verdriet en de vertoning van heftige emoties, het servische volk niet in staat is de onafhankelijkheid van Kosovo terug te draaien.

Zo dit is een zakelijke en praktische eclips. De Zon is immers in Maagd. De Maan (het volk) is ook nog belegerd d.w.z. ze staat tussen Mars en Saturnus in. Yuk. Niet leuk dus. Ik zie moeilijkheden hier op het gebied van de emoties en moeiljkheden voor landen wiens horoscoop hierdoor geraakt wordt.

De Sabian Symbol voor deze eclips is: een eekhoorn verbergt zich van jagers. De behoefte aan bescherming van agressieve sociale elementen. Self protection.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op astrologie: maansverduistering

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *