Bridgend: Pluto in Tweeling in vier

Pluto in Tweeling in het vierde huis – dit is een dobbelsteen combinatie die ik vorige week gooide. Kort daarop hoorde ik dat er nog een tiener in mijn geboorte streek Bridgend in Zuid Wales zich van het leven beroofd had. Pluto is de planeet die met de dood te maken heeft, en huis vier gaat over je wortels, je familie, je thuis en je land van herkomst. Bridgend is 40 kilometer van waar ik zelf geboren en getogen ben en ik ken deze streek goed.

The Govt. of Wales Act, middernacht, 31 juli 1998.

Voor zover ik weet is er geen horoscoop voor Wales dus ik heb er zelf iets moeten bedenken. Deze horoscoop  is voor “The Govt. of Wales Act“. Deze act voorziet Wales van een eigen “Welsh Assembly” en politiek gezien is deze horoscoop/wet de eerste stap naar devolutie/ onafhankelijkheid voor Wales. Dit is dus een moment van grote betekenis voor mijn land. Wales is de eerste engelse kolonie geweest en door de geschiedenis heen hebben de Welsh people moeten vechten om hun eigen identiteit te behouden. Sinds 1535 is Wales helemaal in engelse handen geweest. 

Sinds de massalel sluiting van de kolenmijnen onder Maggie Thatcher is er heel weinig werkgelegenheid in de Welsh valleys en dit betkent dat heel veel jongeren heel weinig toekomstsperspectief hebben. Terwijl er groot geinvesteerd wordt in een wereld stad zoals Cardiff – is het oude industrieele hartland van Wales grotendeels aan haar lot overgelaten. Hier kan ik heel erg boos over worden. Op vrijdag was Karin Spaink te gast bij Pauw en Witteman. Het blijkt dat een engels krant “The Telegraph” haar medeschuldig maakt aan de reeks moorden. Bull shit – zeg ik dan hardop. Gebrek aan politieke wil om iets voor de gemeenschappen in South Wales te doen is de ware reden dat jongeren daar het gevoel hebben dat het leven geen zin heeft.

Als ik hier aan denk…. kan ik echt boos worden !

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *