Horoscoop: Kosovo

Horoscoop: Kosovo

Dit is de horoscoop voor het moment dat het parlement de onafhankelijkheid van Kosovo aanvaardde:  17 feb. 2008, 15.50 CET, Pristina.

kosovo

Wat meteen opvalt in deze horoscoop is de Maan in het teken Kreeft. De maan heeft met de “tribe” te maken, het idee van een groep met een gedeelde identitiet, die bepaalde dingen gemeen hebben. In deze horoscoop is dit gevoel heel sterk aanwezig- de Maan is immers in haar eigen teken hier Kreeft. “We horen bij elkaar”. De Maan staat aan de cusp van het twaalfde huis – o.a. traditioneel gezien als het huis van verborgen vijanden. Dit geeft aan dat de euforie en gevoel van lotsbestemming terzijde (zon conjunct noordknoop) er grote problemen zijn wegelegd voor deze groep mensen. Zeker in de eerste jaren als de maan progressief door het twaalfde huis reist.

Horoscoop Kosovo:
De Zon heerser van de ascendant (het land als geheel)
is beheerd door een zeer zwakke Zon in Waterman die aan de rand van het achtste huis staat. Desondankt het feit dat cusp acht in vissen is en de Zon in een andere teken – denk ik dat dit land voor een flink deel afhankelijk is van anderen. Is het in staat om op de eigen benen te staan? Wat kunnen we hieruit concluderen. Ten eerste – de Zon maakt geen aspecten meer voordat ze Waterman verlaat. Desondanks een dreigende sfeer de eerste komende jaren zal er weinig met Kosovo gebeuren – d.w.z. de Serbians zullen het land in ieder geval niet met geweld proberen terug te winnen. Nu voelt het misschien dreigend -maar volgens mij zal dit wel meevallen.

Het land zal enorm moeten vechten om boven de armoede grens uit te komen. De zon is beheerd door Saturnus die op de cusp van het tweede huis staat – de tweede huis is de schatkist– wat voor vermogen heeft dit land? Grote economische zorgen. Saturnus retrograde in Maagd geeft aan dat de infrastructuur heel  slecht is. Saturnus is ook heerser van het huis van openlijke vijanden – hier zien we dus dat men door economische maatregelen het land de nek om wil draaien. De economie is het grote probleem hier.

Mars is heerser van negen – o.a. het huis van het buitenland en buitenlandse betrekkingen. Hier zien we dat er wel wat steun is voor Kosovo – de VS, Duitsland, Frankrijk de Uk hebben in ieder geval Kosovo erkend. Mars – in lucht dat wel.

Maar voor mij persoonlijk is het belangrijkste gegeven in deze horoscoop de Maan in Kreeft. De eigen identiteit, het gevoel van bij elkaar horen, los van Serbia, is hierdoor sterk aanwezig. Aan de buitenkant zal er weinig veranderen – de armoede blijft, de afhankelijkheid blijft – maar misschien op ziels niveau (Maan in Kreeft cusp 12e) kan deze stap grote betekenis voor de individuele Albanieer hebben. Dat mogen we niet onderschatten. This is the stuff that lands are made of!

De meest moeilijke periode voor Kosovo zal – m.i. komen als transit Neptunus over de Waterman zon van Kosovo gaat, terwijl de prog. maan in leeuw daar tegenover staat in 2011.

Update: 22 January 2016. Ivm het 10 jaar bestaan van astrologieblog ben ik met een grote schoonmaak bezig. Het leek mij leuk om mijn 2008 voorspelling aan de werkelijkheid te toetsen: Deze tekst komt van Wikipedia: ‘clashes between ethnic Serbs in northern Kosovo and the Republic of Kosovo[a] began on 25 July 2011 when the Kosovo Police crossed into the Serb-controlled municipalities of North Kosovo, in an attempt to control several border crossings without the consultation of either Serbia or KFOR/EULEX.[3][8] Though tensions between the two sides eased somewhat after the intervention of NATO’s KFOR forces, they continued to remain high amid concern from the EU, who also blamed Kosovo for the unilateral provocation.[9]

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *