Hitler en UK gebruikten astrologen

De britse geheime dienst hebben gebruik gemaakt van een duitse astroloog tijdens de tweede wereld oorlog. Niet omdat de britten nou zo gek op astrologie waren maar ze wisten dat de duitsers wel een astroloog in dienst hadden. De duitsers waren oprecht in hun gebruik van astrologie maar dat verhinderde ze niet om het ook voor propaganda doeleinden te gebruiken. Een van hun astrologische topstukken was ene Haushofer wiens theorie over de periodieke ondergang van beschavingen door ijs en vuur Hitler erg aansprak. Het wordt beweerd dat Hitler gebruikte de deterministische theorieen van Haushofer om de totale vernietiging van Duitsland aan het einde van WWII te rechtvaardigen. Volgens Nick Campion is er alleen een overtuigend verhaal dat Hilter direkt gebruik maakte van astrologie. Het verhaal luidt: aan het einde van de oorlog in een poging om Hitler op te krikken, kwam Goebels met de horoscoop van de Duitse Republiek van 1918 en de horoscoop van Hitler zelf. Goebels probeerde Hitler te overtuigen dan het de lotsbestemming van Duitsland was om de oorlog te winnen.

De duitsers die het meest gebruik maakten van astrologie waren en Heinrich Himmler en Rudolph Hess. Er is zelfs ooit een boek gepubliceerd over de rol die astrologie in de tweede wereld oorlog speelde: Hitler and the Third Reich, door E. Howe die helaas niet meer in druk is.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Hitler en UK gebruikten astrologen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *