Pluto in Steenbok – Postkantoren dicht

 

Een van de akkelige kanten van Pluto in Steenbok zal met “downsizing” te maken hebben. “Down-sizing” is een engelswoord en betekent terug naar de kern en weg met de franje. Alles wat niet meer werkt moet weg. Dit is de kei-harde werkelijkheid die zo typisch is voor de Steenbok thema als we het over mundane astrologie hebben. Mundane astrologie is de astrologie van het grotere geheel, van landen en haar leiders, van de economie, van trends en modes, van oorlog en vrede, enz. enz.

We praten over vrije wil zonder ons te beseffen dat vrije wil alleen tot zover reikt. We zijn allemaal onderhevig aan “subject to” de invloed van de tijd waarin we leven. De laatste keer dat Pluto in Steenbok zat – werd de wereld geconfronteerd met de gevolgen en dan bedoel ik de echte zichtbare gevolgen van de industrieele revolutie. De kleine ondernemingen moesten weg – de grote fabrieken namen alles over. Het leven en de levensstijl van miljoenen mensen werd hierdoor voorgoed veranderd. De mens werd onderhevig aan de machine gemaakt.

Al een aantal jaren horen we de term ‘digital revolution”  en er wordt over the digital age, of “the computer age” gesproken, maar nu met Pluto in Steenbok zullen we de consequenties van deze revolutie worden geconfronteerd. Kijk in je geschiedenis boek, een revolutie heeft altijd consekwenties. Alles heeft zijn voor en zijn nadelen.

Of het nu om de platenzaak of het postkantoor om de hoek gaat, maakt niets uit. Wat we nu de komende jaren met Pluto in Steenbok zullen zien is de keerzijde de revolutie. Het leven van duizenden mensen gaat veranderen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Pluto in Capricorn, Predictions en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *