Astrologie:Jupiter sextiel Uranus

Deze week staan Jupiter en Uranus in verbinding (de sextiel) met elkaar. De energie hangt er in de lucht en zorgt voor verassende gebeurtenissen. Neem bijvoorbeeld de lancering op dinsdag (om 07.28 nederlandse tijd) van de ruimteveer Endeavour. Zeven astronauten gaan zestien dagen in de ruimte op reis, op de langste missie die een spaceshuttle ooit gemaakt heeft. De space age en trouwens het vliegen zelf zijn allebei nauw gebonden met de jupiter/uranus cyclus. Zowel de eerste vlucht die van “the kitty hawk” en de eerste man op de maan vonden plaats onder Jupiter/Uranus contacten. Verder zien we de opening deze maand van de nieuwe “Terminal 5” op vluchthaven Heathrow. De zesmaanden tocht die Tibetaanse ballingen vanuit Dharamsala naar Tibet wilde maken is ook duidelijk een Jupiter/Uranus aangelegenheid. Jupiter is vrijheid en geloof en Uranus is zowel een ontheemd bewolking als de grilligheid van de bezetting door de Chinezen. Het optreden van de Indiase regering is te begrijpen als je haar horoscoop kent. Deze week heeft India haar mars terugkeer, dit betekent dat het land nu ook de transit Pluto (in Steenbok in transit huis acht) in oppositie met haar radix Mars in Kreeft meemaakt. “India vreest het verwijt van China dat het de Tibetaanse ballingen de vrije hand laat in het ageren tegen het regime in Peking nu de Spelen naderen”. Leg gerust hier de nadruk op “vrezen”. De Jupiter/Uranus sextiel zelf vormt de basis van een Yod (een vinger van God aspekt) met Venus in de horoscoop van India. Venus is in het vierde huis in de Indiase horoscoop – lang leve de vrede.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *