Horoscoop: Trots op Nederland

 

Vanavond is het zover.. Nederland is officieeel een politieke partij rijker geworden. Alsof we dat niet wisten trouwens. TON- of liever Trots op Nederland is een feit. Het is nu een jaar geleden sinds Rita Verdonk trots en fier haar intentie de wereld in stuurde een nieuwe partij op te richten. De TON horoscoop data is dus: 17 october 2007, 14.09. Maar waarom niet 3 april 2008 vraag je je af? “Spirit informs matter” en niet andersom. “The idea is the mother of all invention.”

Zoals je zou verwachten is er een enorme synastrie tussen de twee horoscopen. De belangrijkste wil ik even noemen. De binnenwiel is de TON horoscoop de buitenwiel geeft de transits weer voor 20.00 Amsterdam. Vanavond staat de Maan in het vruchtbare waterteken Vissen en die is conjunct met Uranus in de TON horoscoop. Uranus heeft met ideologie te maken – en Uranus staat in het tweede huis in de TON horoscoop. De partij wordt gedragen door een brede bewolkingslaag die veelal door de internet (Uranus) donateur zijn geworden. De democratiserende rol van de internet (Uranus) neemt steeds toe. Daar mogen we allemaal dankbaar voor zijn. Terwijl Pluto in Steenbok conjunct met de Maan op de TON ascendant staat. De Maan hier is een direkte verwijzing naar de oprichtster – een vrouw. Rita Verdonk is nogal Saturnal – vind ik – desondanks het feit dat ze de Zon in Weegschaal heeft. Al is haar exacte geboortetijd mij niet bekend, denk ik dat ze Maan conjunct Saturnus in haar geboorte horoscoop heeft. Dit maakt nogal verkrampt en serieus van aard. De horoscoop voor vanavond haalt ook de Zon/Neptunus driehoek in de oprichtings horoscoop aan. Er is idealisme zat. Ook dit aspekt is een direkt verwijzing naar de leidster van de partij – Rita Verdonk – die zelf een Zon/Neptunus conjunctie heeft.

De laatste link die ik hier wil noemen – “I could go on all day, honestly” is de conjunctie tussen Mercurius heel prominent geplaatst op de midhemel in de TON horoscoop en Venus in de horoscoop van Rita Verdonk. Mercurius is het boodschap van de partij- en het boodschap hier heeft een Schorpioense kleur. Doordringend, de kern rakend maar helaas ook – als de relativeringsvermogen niet geactiveerd wordt – een heel negatieve lading. Schorpioen is een negatieve teken – ineens denk ik aan de oude Schorpioense politicus Enoch Powell. Maar goed = deze Mercurius staat conjunct met de planeet Venus in Rita Verdonk’s horoscoop en die is tevens de heerser van haar Weegschal Zon. Venus in Schorpioen zal een  een enorme stempel op de karakter van Rita Verdonk drukken. Doorbijtend en niet vergevingsverzind, Rita Verdonk laat een ander vrouwelijke energie zien.

De synastrie tussen deze horoscopen en de horoscoop van Nederland? Tja… dat is een hele verhaal opzich….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, horoscopen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop: Trots op Nederland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *