Astrologie: De Olympische Spelen Peking

Het blijkt moeilijk om de houding te bepalen van de betrokkenen ten opzichte van de mensenrechten in China. Dat het niet deugt, daarover zijn alle Westerlingen het wel eens, maar hoe vertellen we dat op een leuke manier aan de Chinees en wie mag die boodschapper wel zijn? Dat zijn de moeilijke vragen van dit moment.  Een astrologische kijk.

Wikipedia:” De Spelen werden gehouden in Olympia in de Griekse landstreek. Olympia was een heilige plaats waar vele tempels, altaren en standbeelden te vinden waren. Er stond onder meer het 12 meter hoge”Beeld van Zeus te Olympia standbeeld van Zeus dat een van de Zeven klassieke wereldwonderen was. “

Zeus, Jupiter in astrologische termen dus. Vrijheid, recht en macht. Daarbij denk je gelijk aan de twee andere kompanen in het Vuur: Mars en de Zon, of wel de heersers van de Vuurdriehoek en de huizen 9 – 1 en 5. En de belangrijkste hier is Jupiter want in zijn voortuin is het begonnen, maar voor alle drie geldt als hoogste goed: ‘de EER’.

Nu gaan we met de Spelen naar een land met mensenrechten problemen en dit land wil meedelen in die Eer, maar verdienen ze dat wel? En is dit een zaak van de politiek, van sporters of van de pers?

Belangrijke vraag daarbij is natuurlijk in welk hoofdkruis dit land thuishoort, is het een Saturnusland, een Jupiterland of een Uranusland? En dat laatste lijkt me het geval, het communisme bedient zich van het Uranuskruis en dat regeert over de huizen 11, 2, 5 en 8. Op de laatste twee, tw: 5 en 8 staat een verbod. Geen kunstuitingen en 1 kind is genoeg (5) en geen geloof (8). Dan zouden daardoor 11, eensgezindheid en gelijkheid en 2, de opbrengsten, maximaal kunnen zijn. Een systeem om economisch zwakke landen op de kant te trekken. Nu wordt dit China met het 5e huis, Leeuw / Zon uit de Spelendriehoek, geconfronteerd en het zal daar zijn werk doen. En een van de hoekstenen van het systeem aantasten. Dat is één.

Het tweede dat aangevoerd kan worden bij Olymische Spelen in het algemeen, is dat Mercurius van Tweelingen strak verbonden is met het Jupiter huis (Boogschutter). Mercurius zal zijn werk doen en alle verborgen en openbare zaken naar buiten brengen en daar zijn ze nu al mee bezig.

Als derde mag hier inderdaad de politiek worden genoemd, want politiek en Jupiter hebben met elkaar te maken. Er is ook hier winst te behalen.

En de sporter? Laat die sporten er maar buiten, hij draagt zijn steentje al bij in het Vuurkruis. Houd het daarbij, afleiding scheelt soms zomaar een secondetjeEen paar horoscopische gegevens:

Het besluit tot de eerste nieuwe Olympische Spelen werd gehouden op 23 juni 1894 onder het belangrijke stellum in Tweelingen met Jupiter, Neptunus en Pluto. Wereldcommunicatie, bekend worden met elkaar, begrip kweken! (vrede) (De horoscoop boven is voor de meeting van de IOC leden in Parijs op 23 juni 1894..Liz)

De belangrijkste man toen was Pierre de Coubertin, * 1/1-1863. Steenbok met Jupiter Mars oppositie. (Mars maximaal ]Idealist, sportman.

De openings ceremonie in Peking vindt plaats op 08 – 08 – 2008. (De 8 van het nieuwe begin) Met Zon oppositie Neptunus die op 15 augustus volloopt. En we hebben het er in de kranten nog wel niet over gehad, maar doping kon hier nog wel eens een groot item worden. Zeker omdat Neptunus heerst over Uranus in Vissen tegenover Mars in Maagd.

Copyright: Ton Brakenhoff

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Gast Schrijvers, OlympischeSpelen, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie: De Olympische Spelen Peking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *