Horoscoop:Ciska Dresselhuys Opzij…

Ciska Dresselhuys gaat Opzij verlaten. Ciska, het gezicht van emanciperend Nederland. Een fascinerend mens, altijd al gevonden sinds ik stiekem de Opzij van mijn vrouw doorbladerde. Ze heeft zo te zien, veel bereikt; natuurlijk niet alleen, maar iemand moet het vaandel dragen en als ze past op het probleem, dan kan je je geen betere voorvechtster wensen. Zo – over het algemeen – waar huist ‘emancipatie’ in een horoscoop?

Even naar het krachtenveld van het Saturnuskruis. 10e Huis – de carrière. 4e Huis – thuis, de (huis)vrouw. 6e Huis – dienstbaarheid. 12e Huis opoffering.

Daar zie je de ingrediënten al staan en in dat kruis zijn de verschuivingen gewenst. Nu heeft de tijd daar ook al flink aan meegewerkt. In het 6e huis kwam de huishoudelijke apparatuur te hulp waardoor tijd vrij kwam, maar ook de kleinere gezinnen vroegen minder zorg (12e huis) En langzaam komt de verschuiving opgang van 4 naar 10, de maatschappelijke carrière. Natuurlijk moeten er problemen worden geruimd en nieuwe voorwaarden geschapen en daarin heeft Ciska een grote rol gespeeld. Nog zijn we er niet, er moet ook meegewerkt worden vanuit het 10e huis waarin de man zijn tijd vaak nog geheel gebruikt. Er is dus nog steeds werk aan de winkel!

De horoscoop op verjaardag van Ciska.(21 april 1943, tijd onbekend)

We pikken er een zeer opvallende kern uit: Een ‘geslepen’ Mars, vierkant op de conjunctie van Uranus met Saturnus en Venus.

Deze conjunctie is het schilderij van Botticelli in een blik! Uranus die gecastreerd werd door Saturnus waarbij het geslacht in zee terecht kwam waaruit terstond Aphrodite (Venus) op rees. Met een kleine kanttekening, hier is Saturnus aan de beurt! En dat juist bij haar, prachtig!!

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop:Ciska Dresselhuys Opzij…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *