Horoscoop:Aardbeving China

 

De aardbeving in China afgelopen maandag (14.28, 12 mei, Chengdu) is de tweede grote ramp in Azie in zeer korte tijd. Ik behoor niet tot de school astrologen die zich met het voorspellen van zulke rampen bezig houdt, en toch vind ik het interessant om naar de astrologie te kijken. De horoscoop van de aardbeving:

Wat meteen opvalt in deze horoscoop is de t-kruis tussen de Zon in Stier, de Maan in Leeuw, en de Noorderlijke Maansknoop met Neptunus en Chiron. Deze standen deden mij gelijk aan de grand cross eclips van 1999 denken. De zogenaamde Nostradamus eclips. Deze eclips was onderdeel van een grote kruis in de vaste tekens: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Daags na deze verduistering was er een grote aardbeving in Izmit, Turkije. We gaan verder. In de China aardbeving horoscoop heeft Neptunus,de Knoop en Chiron waarschijnlijk met het enorme lijden te maken. De knoop heeft met de groep/het volk te maken. Dit is een zeer gevoelig en karmische stand. Ik weet dat ik als kind altijd heel blij was dat ik in een land woonde waar aardebevingen en andere natuurlijke catastrofen niet plaats vonden. Wat dat betreft: goede keuze voor dit leven. De vaste energie wordt doorbroken door Mercurius in zijn eigen teken, Tweeling, op de midhemel. Dit is natuurlijk op en top beweegelijk energie – in tegenstelling tot de t-vierkant in de vast tekens. Mercurius is ook bijna exact vierkant met de ascendant. De ascendant heeft altijd met de hier en nu te maken. Op deze tijd en op deze plaats.

Apart – vind ik – dat deze aardbeving plaatsvindt net op een moment waarop China heel slecht in het nieuws staat. Mercurius op de midhemel biedt China de kans om iets van haar imago te herstellen, een ander geluid te laten horen. Wat dit laatst betreft – misschien speelt Chiron in zes – ook een rol. Of dit ramp de reis van de Olympische vlam in vergelheid zal brengen, is de vraag.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, mundane astrologie, OlympischeSpelen en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *