1/3 Amerikanen gelooft in astrologie

De cijfers liegen er niet om. Een op de drie Amerikanen gelooft in astrologie. (Dat zal wel vele miljoenen potentieele klanten zijn- genoeg om watertanden van te krijgen :-)). Hoe is het mogelijk – vraag ik me af – als zoveel mensen astrologie waardig genoeg vinden om erin te geloven – dat zo weinig mensen er openlijk voor hun gebruik van astrologie uitkomen? In de pers is het de normaalste zaak in de wereld astrologie als pseudo-wetenschap neer te zetten en wetenschappers zoals Bill Nye (kijk op YouTube), Richard Dawkins, Patrick Moore et.al doen hun uiterste best om een serieuze maatschappelijke discussie over de mogelijk gebruik van astrologie in de weg te staan. Desondanks de kritiek van eeuwen – want de aanval is al in de 17eeuw begonnen – staat astrologie recht overeeen. De astrologe, wetenschapper en best-selling auteur Richard Tarnas zie, toen hij vorige maand een dag workshop hier in Amsterdam gaf, dat de diepe mysteries vaak verborgen liggen achter dingen die aan de oppervlakke tenminsten als niet zinnig overkomen. Dit is altijd zo geweest. Het voorkomt dat mensen die een beetje nieuwsgierig zijn – hun vingers branden. Teveel kennis te vroeg kan schadelijk zijn.

Dus waarvoor raadplegen al die Amerikanen astrologie? Vaak over hun werk en job mogelijkheden. Wordt vervolgd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *