Citroen 2CV zestig:Horoscoop v.d. auto

De ‘Eend’ wordt dit jaar 60. Op 7 oktober 1948 werd op de autosalon van Parijs de Citroën 2CV aan de wereld voorgesteld.’ Zo opent een website over de jarige 2CV het succesverhaal van deze ‘lelijke’ auto. Het TPV-project (Toute Petite Vehicle) zoals het begin van de 2CV heet, begon al voor de oorlog. De bedoeling van dit project was om een echte auto voor het volk te ontwikkelen, om zo de economische ontwikkeling van met name het Franse platteland te stimuleren. Het moest een auto worden die geschikt was om twee volwassenen, een mud aardappelen en een mandje eieren over praktisch onbegaanbaar terrein te kunnen vervoeren.’ De horoscoop van de auto

Tijdens de presentatie van de 2CV in oktober 1948 waren de reacties van de pers nogal divers. Kreten als ‘surprise’, ‘voiture mystère’ en ‘nouveautés sensationnelles’ verschenen in de kranten om de 2CV te verwelkomen. Niet alle journalisten hadden echter vertrouwen in de 2CV. Uitspraken als ‘een paraplu op wielen’ en ‘het lelijke eendje van Citroën‘ maakten dit duidelijk. Het leuke is dat vooral die negatieve uitlatingen van toen tegenwoordig juist gebruikt worden door de liefhebbers van nu.’

Astrologisch is zo’n presentatiedatum te zien als de geboortedatum en men kan zeggen dat de CV2 ter wereld kwam onder een wel zeer gelukkig gesternte.

Een geweldige geboorte horoscoop zonder vierkanten en met drie sprekende conjuncties.

Ten eerste de Zon /Neptunus conjunctie:Hierboven staat het al verwoord ‘voiture mystère’ en dat niet alleen, het staat ook voor het doel van de auto, hulp voor het gewone volk.

De Venus Saturnus conjunctie geeft de verborgen schoonheid aan. Lijkt me duidelijk, de grauwe Saturnus schermt de schone Venus af.

De Maan Jupiter conjunctie in Boogschutter is zondermeer succesvol bij het volk. Mars staat ongeaspecteerd in Scorpio, wat zijn uitzonderlijke techniek aangeeft; ondersteund door een mooi Mercurius Uranus aspect. Dat met het feit dat er geen vierkant of oppositie is te vinden in deze horoscoop betekent niets minder dan dat dit karretje zomaar 60 jaar kon doorhobbelen.

Bijdrage:Ton Brakenhoff

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, business astrology, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Citroen 2CV zestig:Horoscoop v.d. auto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *