Opinio:Astrologie van een faillisement

 

Opinio: De kleine roze krant was wat mij betreft welkom. Ik was abonnee – maar nu niet meer – want op 3 juni is Opinio faillliet verklaard. Jammer. Ik vond Opinio fris, stimulerend, en vaak ook uitdagend. Het was anders dan de andere kranten en met geen reklame… altijd goed. Op zijn engels gezegd: “it was a good read”. Jammer dus dat Opinio er niet meer is.  De eerste krant verscheen op 18 jan. 2007. Ik heb de tijd van 09.00 genomen.

opinio

 

De eerste krant verscheen op de dag voor een nieuwe Maan. Hier beginnen de problemen al. In mundane astrologie, staat de Maan voor het volk. Tijdens de nieuwe Maan is de Maan niet zichtbaar. Letterlijk betekent dit: het publiek ziet de krant niet. Vertaald naar koop cijfers: niet genoeg abonnees. Dus les een van electionary astrologie is: nieuwe ondernemingen worden nooit vlak voor de nieuwe maan begonnen.

Met zes planeten in Steenbok/Waterman is het duidelijk dat veel hier door Saturnus beheerd wordt. Saturnus heeft met wetmatigheid te maken, met struktuur, met leiderschap, met de baas. Door zijn positie in het teken Leeuw heeft Saturnus een hekel aan alles waar de planeten in Steenbok en Waterman voor staan. Dit wordt lastig. De Zon in Steenbok is de hart van de onderneming. De krant wilde “main-stream” worden en maatschappelijk debat uitlokken (ziehier het idealisme van Saturnus oppositie Neptunus). Helaas was de maatschappij in zijn geheel (Saturnus) hier tegen of in zijn geheel niet in geinteresseerd.

De naam van Jan Peter Balkenende is vaker genoemd in het faillisements-verhaal. Opinio’s vals speech van Jan Peter Balkenende de donderdag na 1 april deed veel stof opwaaien.  Jan Peter Balkenende zou als een vertolker van de Saturnus energie gezien kunnen worden. In ieder geval hij vond het allesbehalve grappig. Dit voorval heeft – vermoed ik – Opinio geen goed gedaan. En toch is het typisch voor de krant in zijn geheel. Het wilde discussie uitlokken en provoceren.

Het lijkt – nu dat ik de horoscoop bekijk – alsof Opinio in sommige opzichten en voor sommige mensen een doorn in de oog is geweest. Al dat gedoe met opinies… Maar met Jupiter in Boogschutter, Mercurius in Waterman, en Uranus op de maansknoop, als er een ding is waar deze krant goed in geweest is, dan is dat in het uitdragen van OPINIES…

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, horoscopen, mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Opinio:Astrologie van een faillisement

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *