Elizabeth Kubler Ross: Horoscoop

Ik moet eerlijk zeggen, ik ben gefascineerd door de horoscoop van Elizabeth Kubler Ross. Als de ziel een “window of opportunity” zoekt om te incarneren voor een bepaalde specifieke taak hierop aarde – dan is haar horoscoop zeker een goed voorbeeld van hoe de ziel te werk gaat. In haar werk met de dood en met het stervensproces, wierp zij licht op een donkere plek. Ze gaf de stervende een stem. Een kijk in haar horoscoop.

Werken met de dood en struktuur geven aan de ervaringen omtrent de dood past helemaal bij Saturnus in Schorpioen in het 8e huis?

Kreeft (het zonneteken van Elizabeth Kubler Ross) daarentegen is het teken van de moeder, geboorte en ook het teken van incarneren zelf. Een kind komt door het lichaam van de moeder (kreeft) hierop de aarde terecht. (Steenbok wordt in verband gebracht met het uit het lijf treden en de dood. Dit is de Kreeft/Steenbok as waar ook de zonnewenden onder vallen). De twee belangrijke poorten – leven/dood.

Pluto heeft o.a. met diepe crisis, catharsis en re-integratie te maken. De nieuwe maan valt eens per jaar in het teken Kreeft – en de ziel wilde hier ook een verbinding hebben met die Saturnus in Schorpioen in 8 EN Pluto moest tussen de Zon en Maan in vallen. Om bij de Zon te komen – moest de Maan (heel sterk in zijn eigen teken) in de Kubler Ross horoscoop – eerst over Pluto heen. Om tot de zelf te komen moest de confrontatie met Pluto plaatsvinden. Ik denk dat Kubler Ross eerst haar eigen angst heeft moeten overwonnen om tot de kern van haar levenswerk te komen. Dit is zwaar werk waar ze zich duidelijk toe geroepen voelde.

Zo…. De enige ‘window of opportunity” met deze precieze planetaire “line-up” is de nieuwe maan – wat tevens ook een zonsverduistering is – waar Kubler Ross onder geboren is. Deze precieze “set-up” is niet mogelijk bij de andere nieuwe Moons met Pluto in Kreeft in driehoek met Saturnus in Schorpioen. Dit vind ik best bijzonder. Deze eclips geeft aan dat onze bevestigde ideeen over de dood aan de kaak gesteld zouden worden en dat er nieuwe innerlijk licht erop zou schijnen. Iemand die het van binnenuit en van dichtbij zou leren kennen. Elizabeth Kubler Ross heeft de dood ook nooit erkend – en zag het als een overgang – en meer niet. Ze was trouwens ook tegen euthanasie. Ze was van mening dat de ziel die worsteling met de dood nodig had om tot inzichten te komen. Ook hierin zie ik iets terug van haar Saturnus in Schorpioen in 8 – die nergens voor wil wijken.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, vrouwen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *