Astrologie:Nelson Mandela’s verjaardag

 

Een groep van kinderen van onze school -de ASVO in Amsterdamgaan vanavond voor Nelson Mandela zingen. De viering van Nelson Mandela’s verjaardag wordt “live” op  Ned. 3 (om half 8) uitgezonden. Wat een eer.... Reden genoeg om naar Nelson Mandela’s horoscoop te kijken. Op zijn 80e verjaardag ging Nelson trouwen… wat zal hij nu – op zijn 90e doen – om ons te verassen?

 

Nelson Mandela is geboren op 18 juli 1918, de tijd 15.00, de plaats Umtata, Zuid Afrika.

 

 

Nelson Mandela heeft twee belangrijke conjuncties in zijn horoscoop, Jupiter conjunct Pluto en Mercurius conjunct Saturnus. De eerste maakt menslievend – ja – zelfs tegen de klippen op. Jupiter is verhoogd in Kreeft – dit is een man die probeert desondanks alles het goede in de mens te zien en niet de slechte. Pluto legt altijd druk op de ketel – sleurt je de diepte in of je het wil op niet. Die strijd om het goede te blijven zien heeft Nelson Mandela krachtig gemaakt. De Zon in Kreeft is warm, gezellig en beschermend… Als Mandela glimlacht- nou dat is toch prachtig? Op zulk momenten voel je de ware grootte van de mens. Na alles wat hij heeft moeten doorstaan – dat glimlach..Zo’n glimlach geeft hoop – en dat is misschien een geschenk van deze Jupiter/Pluto conjunctie in Kreeft.

Het ander belangrijke aspect is de Mercurius/Saturnus conjunctie. Dit geeft ernst. Dit neemt alle oppervlakkigheid van Mercurius weg. Het denken is diep, goed overwogen en vasthoudend. Als een idee eenmaal eigen gemaakt wordt – wordt het niet makkelijk losgelaten. Hier in Leeuw – geeft het enorm respekt voor de individu.

Zo… De solaar van de jarig ….. Hoe ziet het jaar uit? In zijn solaar staat Mars conjunct Saturnus – en de man is duidelijk ouder aan het worden. Toen hij gisteren op bezoek was bij Koningin Elizabeth – had hij steun nodig bij het lopen en zitten. Snik… Het ouder worden is echt geen pretje vermoed ik. Dan heeft hij de Maan met Jupiter in oppositie met Mercurius. Dat geest is misschien door de lichamelijke aftakeling juist scherper geworden. Dat kan ook frustratie oproepen. Maar het is een creatieve spanning – dus wie weet, nog een boek??? Maar het allerleukste van het jaar vind ik – is de ingaande driehoek tussen Uranus in Vissen en de Zon in Kreeft zijn. Hier heeft hij nog een jaar of twee profijt van… Mooi zo. Deze man heeft het nog altijd naar zijn zin. Hij geniet nog zo van zijn vrijheid…. en dat is hem echt gegund.

Happy Birthday…Nelson Mandela…. WOOOOOOOOOO

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen, mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologie:Nelson Mandela’s verjaardag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *