Het Rookverbod van Kracht: De Horoscoop

In SolarFire astrologie software heb je een prachtige tool die je de hemel in beweging laat brengen. Je klikt op een knoop en alles schuift meteen een uur of een dag, of een maand enz. op. Je kan tot in de oneindigheid teruggaan – omdat cijfers heel wetmatig zijn en alles uit te rekeken valt.  Ik was hiermee aan het spelen toen het ineens tot me door drong wat voor interessante conjuncties we morgen gaan krijgen. De Maan maakt een conjunctie met Mercurius in Tweeling – dit is de snelste bewegende planeet in het meest beweegelijke teken. Dit maakt energiek en nerveus. Dit wordt een geweldige dag voor communicatie maar ook voor roddel, want het nieuws verspreidt zich snel. Venus staat nog steeds in conjunctie met de Zon in Kreeft – sentimenteel maar ook realistisch. Mars staat op de vaste ster Regulus een soort overwinning en is nu erg dichbij Saturnus. Saturnus en Mars zijn de zogenaamde “kleine” en grote “malefic’ of boosdoeners uit de klassieke astrologie. In de oudheid was een conjunctie van Mars met Saturnus gezien als een teken van onvrede, oorlog of conflict. Dit was ongeveer, zo’n beetje het aller aller ergste wat er kon zijn. Maar hier staan al deze planeten nu al of straks onder de beheer van Mercurius in zijn eigen teken – Tweeling. Mercurius – die als het hem uitkomt de redelijkheid zelf kan zijn maar die ook de duivelsadvokaat wil spelen. Gewoon als spel. Mischievous and tricky…

Ineens drong het tot me door. Morgen wordt  het rookverbod van kracht. De longen – Tweeling – en de lucht – krijgen meer ruimte en aandacht – de pers zal er zeker bij stil staan. Mercurius is de stem en de handen en de Maan is het volk en haar gedrag. Voor sommige mensen zal het rookverbod vreselijk zijn. Dit is een vrij zenuwachtig energie.

Ik vind de horoscoop op zich ook heel krachtig. Als het rookverbod op 00.00 uur vanavond in Amsterdam van kracht wordt, staat Waterman en de Noorderlijke maansknoop op de ascendant in de horoscoop getrokken voor de stad Amsterdam. Maar wacht even, Neptunus staat op de ascendant… in een vaste teken Waterman. Ik krijg niet echt het beeld van een rook vrije stad als ik helemaal eerlijk ben. Ik krijg eerder het beeld van een heleboel jongens die waarschijnlijk vlak voor middenacht hun laatste jointje in de koffieshop  gedoofd hebben. Zoiets..

We zullen het zien – want hoe dan ook het wolkengordijn gaat om hoog en in Solar Fire loopt de hemel gewoon door…. …

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Het Rookverbod van Kracht: De Horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *