Den Haag:Bezoek aan de Tweede Kamer

Vandaag stond de transiterende Maan in Kreeft in mijn negende huis – en ik ging voor het eerste keer sinds ik in Nederlaand woon op bezoek in Den Haag.  De zoon van een vriendin van mij werkt voor de Haagse Tribune en vandaag mochten wij met een groep familie en kennisen een rondleiding van de eerste en tweede kamer meemaken. Het hele gebeuren was reuze interessant – maar toen eerste kamerlid Sander de Rouwe en daarna niemand minder dan Mark de Rutte ons ter woord stond – wist ik het zeker: politici willen het volk graag ter woord staan. Beide parlementariers waren heel ontspannen en gaven graag antwoord op allerlei soorten vragen. Het was duidelijk dat zij net zoveel lol in het gebeuren hadden als de rest van de mensen in de zaal. De laatste keer dat ik een politicus van dichtbij zag was Magaret Thatcher. Dit was in 1979 toen ze een bezoek aan Swansea, South Wales bracht. Ze was niet echt welkom. Die dag werd ik bijna gearresteerd voor het gooien van een tomaat. Wat zijn de tijden veranderd. We gingen ook naar de tweede kamer toe. Daar was een debat (negende huis) gaande over kortingen in verzorgings sector. De nieuwe leidster van de SP, Agnes Kant – kon in twee minuten makkelijk haar motie indienen. Knap hoor. Mijn vriendin wilde haar aanmoedigen van de publieke tribune… ik ben eerlijk gezegd blij dat ze dat niet gedaan heeft. Goh, ik ben ook veranderd…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Astrologie: Nederland kiest en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *