Mars,Saturnus conjunct:Intentie is alles

Het begint te broeien – en het weer doet lekker mee. Deze week -geen keek op de week. Er zijn een aantal aspecten die aparte aandacht verdienen, vandaar. Op vrijdag maakt niet alleen Mercurius zijn oppositie met de koelbloedige Pluto maar Mars maakt ook zijn conjunctie met Saturnus. Dat klinkt niet echt smakelijk… Maar wat zou deze planetaire cocktail kunnen betekenen??? Ik wil beginnen met Mars/Saturnus

Mars is actief, dynamisch, wraak zoekend, snel in het handelen. Mars zegt “tot hier en niet verder”. Hij bewaakt onze grenzen.  Saturnus vernauwt, concentreert, bakent af, maakt concreet. Door afzondering – maakt Saturnus de dingen scherp en helder. Saturnus leert je de dingen zien – zonder franje. Maagd is een teken dat met de detail bezig is. Maagd ordent, brengt een systeem aan zodat we dingen terug kunnen vinden. Hier komt alle aandacht bij elkaar – op een punt. Dus deze combinatie kan heel krachtig uitpakken. Goede dag voor werken. Goede dag om al je aandacht op een ding te zetten. Goede dag om een reconstructie van iets te bedenken, de bouwplannen van je huis uit te werken, iets constructiefs te doen. Wil je leven omgooien – alleen in het geest kan ook ? Doe dat op vrijdag…  En toch…

Het gaat hier om de twee zogenaamde malefics. Mars en Saturnus zijn de astrologische  “bad guys”. De laatste keer dat Mars conjunct met Saturnus stond – met Mercurius in Tweeling als heerser – werd Pim Fortuyn vermoord. Dus als deze conjunctie  door Mercurius– die vol kracht in zijn eigen teken Tweeling staat -beheerd wordt, is “het idee” op zich iets wat buitengewooon veel “power” of macht heeft. Het was een idee die leidde tot de moord op Pim Fortuyn. “Thought informs matter” alles wat we om ons heen zien, is in de geesteswereld geboren. Onze gedachten zijn heel belangrijk.

Denk aan de woorden van de Dalai Lama “intentie is alles”. Er is in principe niets aan de hand met Saturnus conjunct Mars. Het heeft de wereld geweldig talent geschonken. Als troost een korte lijst van mensen die geboren zijn met Mars conjunct Saturnus. “Can you pick out the bad guy in this group ?”

Jan Wolkers, Natasha Kampusch, Dolly Parton, Tom Waits, Harold Shipman, Walt Disney, Lisa Minnelli, the United Nations (conj. in Kreeft), Hilary Clinton, …. Morgen gaan we verder… Pluto oppositie Mercurius… wordt vervolgd

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *