Mercurius oppositie Pluto

 

Op vrijdag staat Mercurius in oppositie met Pluto. Zo komt een einde aan een relatief lang periode van Mercurius in zijn eigen teken. Mercurius verhuist dan naar het water teken Kreeft waar het denken door het gevoel gekleurd wordt. De oppositie gebeurt als twee planeten 180 graden van elkaar verwijderd zijn. Deze planeten staan dan in elementen die elkaar op zich goed kunnen verdragen – vuur en lucht zijn met elkaar goed bevriend – EN ze delen ook dezelfde as – desalniettemin wordt de oppositie als een moeilijk te hanteren aspect gezien. Je zou Mercurius oppositie Pluto kunnen vergelijken met een echtpaar die een stevige ruzie met elkaar hebben. Iedereen denkt gelijk te hebben. Geen van beide partners is bereid iets toe te geven. Waardoor de spanningsveld tussen hen goed te voelen is. 

In feite – en elke buitenstander ziet dit ook- heeft geen van beide gelijk. Het stel zit vast in EEN idee over de ander en wil/kan de eigen mening niet loslaten om een bredere visie te omarmen. De eigen mening lijkt daarvoor te belangrijk. In een oppositie is er vaak te weinig bereidheid om tot de ander toe te komen, in eerste instantie wil met geen compromis zoeken. Terwijl vrede kan alleen komen als men voor de gouden middenweg kiest en met de ander gaat “dealen”.

Maar Nee. Met een oppositie moet er eerst goed geruzied worden. Er is met een oppositie ook dikwijls sprake van projectie. Een persoon kan de ander allerlei karaktereigenschappen toedichten die niet echt bij hem/haar horen.

Ben je geboren met een opposite in je horoscoop dan kan dit innerlijk strijd geven – omdat men in zichzelf tegenpolen/uitersten kent. Bijvoorbeeld in een Mercurius/Pluto oppositie – geef je toe aan Mercurius – d.w.z. kom je open en eerlijk voor je mening uit – dan heb je met Pluto te maken – d.w.z. je roept wat op en krijgt wat over je heen. Je krijgt dan problemen met anderen en hebt uiteindelijk veel last van. Dat wetende probeer je dus Mercurius te onderdrukken. Je ontwikkelt een “Laat maar” mentaliteit. Ook niet goed want dan geef je Pluto teveel ruimte. Dit roept veel innerlijke spanning op. Je loopt op je tenen. Lijdt onder gezichtsverlies en kan niet met jezelf in het reine komen. Zeker tot de eerste Saturnus terugkeer leeft de mens zo tussen deze twee uiterste in. Zodra een mens wat ouder wordt, begint er inzicht in dit soort patronen te komen.

Uiteindelijk zijn mensen die geboren zijn onder een Mercurius/Pluto aspect, mensen die veel diepgang hebben. Ze hebben met zichzelf geworsteld. Ze hebben tolerantie moeten leren, of, en dit is belangrijk, moeten leren hun eigen standpunt met zodanig kracht neer te zetten, dat de ander dat wel MOET accepteren.

tips voor vrijdag: Probeer open te staan voor de ideeen en meningen van de ander, en wees soepel in je eigen denken. Dealen…mag.

Voorbeelden van mensen geboren onder een Mercurius/Pluto oppositie zijn: Germain Greer, Winston Churchill, Kurt Cobain, Janis Joplin, Elivis Presley, de VS, James Dean, Karen Carpenter.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, astrologie voor beginners, planeten en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *