De Vierdaagse van Nijmegen: de horoscoop

De Vierdaagse van Nijmegen. De eerste vierdaagse werd gelopen op 1/9-1909, zodat we dat maar als ‘geboortedag’ zullen hanteren. Is er astrologisch nu iets over de vierdaagse te vertellen? Laten we het proberen.

Het gaat over wandelen en het gaat over Nijmegen en misschien kan zelfs het getal 4 worden meegenomen.

Wandelen doen we met de voeten en die vallen onder het Teken Vissen en zijn heersende planeet Neptunus. Tegenwoordig wandelen we voor ‘het vaderland weg’, maar vroeger deden we dat, buiten dat het bijna de enige manier was om van A naar B te komen, uitsluitend als Straf of als Pelgrimage of een combinatie van die twee. En daarmee komen er een paar astrologische argumenten bij elkaar.

Want religie, straf en voeten vallen alledrie onder Neptunus.

En Nijmegen? Dit schijnt de oudste stad van Nederland te zijn en haar oprichting zo’n 2000 jaar geleden zal van bestuurlijke én religieuze aard zijn. Die laatste bron is opgedroogd, maar ik las het ooit ergens.

Het getal 4, het getal van de Kreeft. Nederlanders onder elkaar dus, thuis!

Kijken we nu even naar de horoscoop, dan zien we:

Zon in Maagd:hulpvaardigheid.

Maan in Vissen: Voeten en opoffering, maar ook humor.

Een behoorlijk complex rond Mercurius, de boodschapper. (wandelend praatje maken)

Een driehoekfiguur bestaande uit Uranus, oppositie Neptunus, vierkant Saturnus. Een basisfiguur dat met de Aarde te maken heeft, met de zaken waar het hier op Aarde omgaat.

Hier hoort het gedicht ‘Onderweg’ van Gerrit Achterberg bij:

‘Dit is het blinkend lopen
tussen het weten en het hopen
van nergens en naar niets.
Dit is de tijd gestenigd
met iedere stap en allenig
het lopen, blinkend en om niet
onder de wolken van de hemel.
Op de wegen, met een eeuwig
geluk dat zich herkennen liet.’

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *