Vakantie Hemel of Hel? Het negende huis

Het maakt niet uit waar je naar toe gaat, vakanties vallen onder het negende huis van je horoscoop. Planeten in het negende huis, de teken op de cusp van huis negen en de plaatsing van de heerser van het negende huis, geven aanwijzingen over de soort vakantie die jou aantrekt. Een voorbeeld, als je Weegschaal op cusp negen hebt en Venus in Weegschaal daar staan – dan is luxe een woord dat onmiddellijk bij mij te binnen schiet. Weegschaal houdt van lekker luieren – met een tikkeltje kunst en cultuur. Een mooie omgeving is belangrijk. Vergelijk dit met Boogschutter op huis negen en Jupiter in dat teken in negen. Hier wil men een “grote avontuur”beleven of iets nieuws leren. Dit zijn mensen die gek zijn op aktieve vakanties. Fietsen in de bergen, wandelen. Ze willen iets doen. Een strand vakantie wordt heel gauw als saai bestempeld tenzij er een duik opleiding eraan vast zit.

Neem mijn eigen horoscoop. Ik heb Kreeft op cusp negen en zowel de Maan als Uranus (in Leeuw) in het negende huis. Ik heb wat vakanties betreft zeer tegenstrijdige behoeften. Veilig en gezellig (Kreeft) of spannend en ongepland (Uranus). Ik zit dus of ergens op het strand het liefst dichbij huis (Kreeft) of ik ga echt op reis, bij voorkeur naar een verre ord met rugzak en een kopie van “the Lonely Planet” onder mijn arm. 

Heel vaak roepen vakanties spanning op. Dat weten we. Kinderen die ruzie maken achterin de auto, stellen die elkaar niet kunnen verdragen, enz. enz. Ik denk zelf dat we de oorzaak bij het negende huis van de horoscoop moeten zoeken. 

Wil je juiste vakantie bestemming hebben? Let goed op het negende huis….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Vakantie Hemel of Hel? Het negende huis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *