China: Solaar Eclips op vrijdag

Deze week zijn wij in de baan van een zonsverduistering die op vrijdag pas plaats gaat vinden. Eclipsen zijn fascinerende natuurverschijnselen die astrologisch gezien het vermogen hebben gebeurtenissen naar zich toe te trekken. Een eclips zou je dus als een soort zwarte gat kunnen zien die de tijd opzuigt zodat eclips gerelateerde gebeurtenissen zowel voor als na de eclips zelf plaats kunnen vinden. Vrijdag’s eclips is nu al actief. Een niet onbelangrijk gegeven is lokatie. Waar is de eclips zichtbaar? Deze eclips is zichtbaar in China waar binnenkort de Olympische spelen gaan plaatsvinden. Dit is geen goede teken vind ik zelf. Want wat gebeurt er bij een zonsverduistering eigenlijk? De Zon wordt overvallen door de schaduw van de Maan – en wordt onzichtbaar. Dit zou letterlijk in Beijing kunnen gebeuren. De lucht vervuiling (smog) in Beijing is zo groot dat de autoriteiten (De Zon) zich terecht grote zorgen maken. De mens kan veel – maar hij heeft geen grote schoonmaaklap die hem in staat stelt de lucht zomaar op te poetsen. Zo eenvoudig is het niet om de eenmaal verwoeste natuur te herstellen.

De beslissing om deze Olympische Spelen in China te houden zijn altijd controversieel geweest. Een solaar eclips is een soort vinger die de autoriteiten aanwijst. Ik denk dat er een aantal hoofden zullen moeten rollen als deze Spelen voorbij zijn. Het was een stomme, stomme keuze. Ik hoop van harte dat alles goed gaat.

Door de focus op China – weten we meer over dat land dan voorheen. Alles in de kosmos heeft betekenis. We kunnen lessen leren uit China en China kan misschien lessen leren uit deze Olympische Spelen

 

Zie mijn eerdere artikelen hierover.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, OlympischeSpelen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *